Visa utbildning.se som: Mobil

Bygglov idag – genomgång av lagstiftning, rättsfall, nyheter och aktuella dagsfrågor

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: 2019-06-11 09:15 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Bygglovet är en av de viktigaste funktionerna som finns inom en kommun. Att få eller inte få bygglov påverkar inte bara den som vill ha bygglov utan även grannar och omgivningen i övrigt. Gränsdragningsproblematik uppstår ofta i gränsen mot de åtgärder som endast kräver anmälan eller som inte kräver någonting alls.

Kursen Bygglov idag – genomgång av lagstiftning, rättsfall, nyheter och aktuella dagsfrågor inleds med en kortfattad allmän orientering om tillämplig lagstiftning såsom PBL och PBF. Därefter behandlas de relevanta bygglovsavsnitten i framförallt 2, 8 och 9 kapitlet PBL med fokus på vilka åtgärder som kräver bygglov samt vad som krävs för att bygglov skall kunna beviljas. Vidare behandlas kommunens hantering av bygglovsansökningar och deras möjligheter till ingripanden för det fall något går fel. Intressanta rättsfall och praxis behandlas löpande under föreläsningen. Extra fokus läggs vidare vid de senaste årens nyheter i lagstiftningen.

Kursen riktar sig till verksamma handläggare och jurister främst inom kommuner och länsstyrelser, men passar även för advokater och de som arbetar inom entreprenad- och bygg m.fl.

Investering

6 950 kr. Med JP:s kundrabatt endast 5 950 kr (exkl. moms). Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Kursledare

Johannes Holmgren

Johannes Holmgren, Landahl Advokatbyrå. Johannes är expert inom området med mer än 10 års erfarenhet av ämnet. Han håller utbildningar inom Fastighets- och entreprenadrätt och är bl.a. med och föreläser i ämnet vid certifiering av kontrollansvariga och särskilt sakkunniga inom tillgänglighet.

Plats

Citykonferensen, Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bygglov idag – genomgång av lagstiftning, rättsfall, nyheter och aktuella dagsfrågor, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Bra!
Kursdeltagare
(5)
Mycket bra!
Kursdeltagare
(5)
Givande kurs, bra föreläsare.

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

JP Infonet anordnar juridiska utbildningar inom flertalet rättsområden, som till exempel socialrätt, miljörätt, fastighets- och entreprenadrätt, arbetsrätt, allmän förvaltningsrätt och skoljuridik. Samtliga utbildningar innehåller en genomgång av det aktuella regelverket på området och relevant praxis behandlas. Utbildningarna ger dig praktiskt viktiga kunskaper som du...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bygglov idag – genomgång av lagstiftning, rättsfall, nyheter och aktuella dagsfrågor
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1192 recensioner
Alla recensioner för arrangören