Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Motorsågs utbildning A & B

Jockes Säkerhetsutbildningar AB, i Lerum (+1 orter)
Längd
24 timmar
Pris
5 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information! (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
24 timmar
Pris
5 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Hör gärna av er för mer information! (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Motorsågs utbildning A & B

Motorsågkörkort på 2-3 dagar

Nivåguide

Vilken nivå på motorsågskörkort du behöver ha, beror på vad du ska använda motorsågen till. Den här översikten ger dig vägledning om vilken eller vilka nivåer på motorsågkörkort som du behöver.

Motorsågkörkort Nivå A – motorsågning

Utbildningen syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att kunna använda motorsåg på ett säkert sätt vid enklare sågarbeten, till exempel vedkapning och sågning i rent trä i samband med byggarbeten. Trädfällning och kapning av träddelar i spänn ingår inte. Utbildningen i motorsågkörkort vänder sig till dig som är nybörjare eller jobbar i byggbranschen.

Motorsågskörkort Nivå B – Trädfällning grund

Motorsågutbildningen syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att på ett säkert sätt använda motorsåg vid normalt skogsarbete med trädfällning, kvistning och kapning, samt kännedom hur man hanterar fastfällda träd. Utbildningen i motorsåg vänder sig till dig som har motorsågskörkort nivå A och som redan använder motorsågen återkommande i arbetet eller på fritiden.

Motorsågskörkort Nivå AB – motorsågning och trädfällning

Utbildningen i motorsågskörkort syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att klara ett säkert arbete med motorsåg vid fällning, kvistning och kapning av träd, samt ge kännedom om hur man hanterar fastfällda träd. Du får alltså kompletta kunskaper för både nivå A och B. Utbildningen vänder sig till dig som är nybörjare.

Motorsågskörkort Nivå AB – repetition

Utbildningen i motorsågskörkort syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att klara ett säkert arbete med motorsåg vid fällning, kvistning och kapning av träd, samt ge kännedom om hur man hanterar fastfällda träd. Du får alltså kompletta kunskaper för både nivå A och B. Utbildningen för motorsågkörkort vänder sig till dig som är nybörjare.

Motorsågsutbildning Nivå C – trädfällning avancerat

Motorsågsutbildning syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs (utöver nivå AB) för att kunna använda motorsåg och fällningshjälpmedel på ett säkert sätt vid svåra och riskfyllda arbeten. Fokus ligger bland annat på fällning av svåra träd, nedtagning av svårt fastfällda träd och tillvaratagande av vindfällda träd. Utbildningen i motorsåg vänder sig till skogsarbetare, linjearbetare och andra som yrkesmässigt arbetar med avancerad trädfällning eller tillvaratagande av skadade träd.

Motorsågutbildning Nivå D – Linjearbete

Motorsågutbildning syftar till att ge de arbetstekniska specialkunskaper och färdigheter som krävs (utöver nivå C, alternativt nivå S) för att på ett säkert sätt använda motorsåg, olika former av stång- eller kastsågar och andra specialhjälpmedel vid uppröjning av skadade träd och grenar på luftburna ledningar. Motorsågsutbildning vänder sig till skogsarbetare, linjearbetare och andra som yrkesmässigt arbetar med tillvaratagande av skadade träd på luftburna ledningar.

Motorsågsutbildning Nivå E – skylift

Motorsågsutbildning nivå E syftar till att ge de arbetstekniska specialkunskaper och färdigheter som krävs (utöver nivå AB) för att på ett säkert sätt använda motorsåg och handsåg vid trädbeskärning och sektionsvis träddemontering från mobil eller stationär arbetsplattform. Motorsågsutbildning vänder sig till skogsarbetare och andra som yrkesmässigt arbetar med trädbeskärning eller träddemontering från en arbetsplattform.

Ett komplement till en motorsågsutbildning är röjsågsutbildning vilket vi rekommenderar,

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

Hör gärna av er för mer information!

  • Öppen utbildning
  • Lerum

Hör gärna av er för mer information!

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Upplägg

Plats

Klassrum

Språk

Svenska

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Motorsågs utbildning A & B, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Jockes Säkerhetsutbildningar AB
Hällebergsvägen 5
433 60 Stenkullen

Hej! Jocke heter jag och det är jag som har Jockes Säkerhetsutbildningar. Då jag har hållit på med utbildningar sen 2004 och har haft hela Sverige som min arbetsplats så har jag utbildat väldigt mycket folk i hela landet. Jag...

Läs mer om Jockes Säkerhetsutbildningar AB och visa alla utbildningar.

Highlights