Visa utbildning.se som: Mobil

Truckförarutbildning – företagsanpassad

JA kompetens AB
Kort om utbildningen
Kontakta oss för mer information
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Företagsanpassad truckförarutbildning 

Kursen följer den läroplan (TLP10) som fastställts av arbetsmarknadens parter. Kursens övergripande syfte är att utbilda deltagaren till en säker truckförare. Efter avslutad kurs med godkända resultat erhålls TYAs utbildningsintyg.

Kursinnehåll

Innehåll

  • Risker- och säkerhetsbestämmelser 
  • Trafikbestämmelser 
  • Truckens arbetssätt, stabilitet och belastningsgränser 
  • Truckens konstruktion och de vanligaste trucktyperna 
  • Hantering av farligt gods 
  • Säkerhetskontroll och daglig tillsyn 
  • Ett ergonomiskt arbetssätt 
  • Material- och godshantering

Upplägg

Kursen omfattar 1 – 5 dagar. Tidsåtgången för den enskilde eleven varierar beroende på tidigare erfarenhet och gruppens storlek.

Investering

Hör av er till oss för mer information

Certifikat

truckutbildningA

Truckkort A

Truckort A ger tillstånd till att köra några av de vanligaste truckmodellerna som används på mindre lager och terminaler runt om i Sverige. Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift Användning av truckar, AFS 2006:5, måste den som kör truck ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper. Detta för att minska risken för belastningsskador och olyckor.

Läs mer om Truckkort A

Truckkort B

Truckkort B används ofta på större lager. Att ta truckkort B tar ofta mellan två till tre dagar. Under utbildningen får du lära dig mer om bland annat hur du ska hantera laster som väger mer än 10 ton som lyfts till höga höjder.

Läs mer om Truckkort B
ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Truckförarutbildning – företagsanpassad , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JA kompetens AB

Ja kompetens logga

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...


Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JA kompetens AB

Mallslingan 13
187 66 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Truckförarutbildning – företagsanpassad !

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 14 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer