Visa utbildning.se som: Mobil

Motorkapsutbildning

JA kompetens AB
Kort om utbildningen
Kontakta oss för mer information
Nästa tillfälle: När som helst 2022 - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande
Svenska
Utbildaren är ackrediterad enligt ID06

Kursbeskrivning

Utbildning i hur du använder en motorkap på ett säkert sätt. Både teoretisk och praktisk del. Ger kunskap i regler, konstruktion, säkerhet och praktiskt handhavande.

”Går i bräschen för branschen”

Att kapa i t.ex. betong är inget som tidigare följts av utbildningskrav men som tyvärr (och troligtvis just därför) följts av många olyckor. Nu vill Strukton med JA kompetens som utbildare gå i bräschen för järnvägsbranschen.Jonny Larsson, svetsansvarig var med på första utbildningen:

– Det var både teoretiskt och praktiskt men läraren la mycket tid på det teoretiska. Han pratade om riskerna som finns och vad man borde tänka på. Det var väldigt intressant med många aha-upplevelser för eleverna!

I de praktiska övningarna fick deltagarna både prova på nya maskiner (en liten batteridriven betongkap!) och ”sina egna” – medan läraren kom med råd och tips. Våra deltagare fick beröm för sin teknik!

Strukton Rails intranät

Målgrupp

 • Användare av motorkap
 • Arbetsledare som behöver känna till risker med motorkap

Utbildningens innehåll

Teoretisk del

 • Vad säger lagen
 • Arbetarskydd och interna regler
 • Genomgång av olika motorkapar och dess redskap
 • Motorkapens konstruktion
 • Ekonomi
 • Underhåll av motorkapen
 • Säkerhet
 • Om olyckan är framme

Praktisk del

 • Plocka isär egen maskin och byte av redskap
 • Praktisk kapning ute

Kursmål

Syftet med utbildningen är att ge deltagaren en teoretisk och praktisk grund med betoning på utförande och säkerhet. Efter genomgången kurs skall deltagaren ha kunskap om handhavande av motorkap.

Deltagaren skall kunna använda dessa kunskaper för att utföra sitt arbete på ett säkert och effektivt sätt.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Motorkapsutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Staffan Björk, Roslagsvatten AB
Läraren hade lång erfarenhet som yrkesarbetare vilket gjorde att deltagarna aldrig tappa tråden när läraren hela tiden hänvisa till vardagen och praktiska exempel.
Maximiliam Blomqvist, Nordic
Vi på NRC-Group är väldigt nöjda med utbildningen! Bra, strukturerat och tydligt upplagt. Något som kommer vara till stor nytta för oss som jobbar kontinuerlig med motorkap i alla typer av arbeten. Vi kommer starkt rekommendera denna utbildningen till andra företag i branschen.
Maximiliam Blomqvist, Nordic Railway Construction Sverige AB
Super bra utbildning! Bra för oss som arbetar kontinuerlig med motorkap i olika typer av utförande! Vi är mer än nöjd med upplägget på utbildningen och kan varmt rekommendera denna utbildning till andra företag.

JA kompetens AB

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...


Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JA kompetens AB

Mallslingan 13
187 66 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer
www.jakompetens.se

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 71 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Motorkapsutbildning från JA kompetens AB, fyll i dina uppgifter:

Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer