Visa utbildning.se som: Mobil

Motorkapsutbildning

JA kompetens AB
Kort om utbildningen
Kontakta oss för mer information
2 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-03-08 08:00 - Distans
Distans, Rikstäckande, Täby
Öppen utbildning, Onlineutbildning, Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Distans
2 700 SEK
2021-03-08

Täby
2 700 SEK
2021-03-08

Sverige
När som helst 2021

Kursbeskrivning

Coronaviruset: Många av våra utbildningar kan även göras på distans just nu. Antingen som webbutbildningar eller via videolänk. Eventuella praktiska moment som tillhör utbildnningen sker utomhus. Kontakta oss och berätta om du önskar gå utbildningen på distans eller inte så kommer vi fram till en lösning.

Utbildning i hur du använder en motorkap på ett säkert sätt. Både teoretisk och praktisk del. Ger kunskap i regler, konstruktion, säkerhet och praktiskt handhavande.

”Går i bräschen för branschen”

Att kapa i t.ex. betong är inget som tidigare följts av utbildningskrav men som tyvärr (och troligtvis just därför) följts av många olyckor. Nu vill Strukton med JA kompetens som utbildare gå i bräschen för järnvägsbranschen.Jonny Larsson, svetsansvarig var med på första utbildningen:

– Det var både teoretiskt och praktiskt men läraren la mycket tid på det teoretiska. Han pratade om riskerna som finns och vad man borde tänka på. Det var väldigt intressant med många aha-upplevelser för eleverna!

I de praktiska övningarna fick deltagarna både prova på nya maskiner (en liten batteridriven betongkap!) och ”sina egna” – medan läraren kom med råd och tips. Våra deltagare fick beröm för sin teknik!

Strukton Rails intranät

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

 • Användare av motorkap
 • Arbetsledare som behöver känna till risker med motorkap

Utbildningens innehåll

Teoretisk del

 • Vad säger lagen
 • Arbetarskydd och interna regler
 • Genomgång av olika motorkapar och dess redskap
 • Motorkapens konstruktion
 • Ekonomi
 • Underhåll av motorkapen
 • Säkerhet
 • Om olyckan är framme

Praktisk del

 • Plocka isär egen maskin och byte av redskap
 • Praktisk kapning ute

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Motorkapsutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Maximiliam Blomqvist, Nordic
(5)
Vi på NRC-Group är väldigt nöjda med utbildningen! Bra, strukturerat och tydligt upplagt. Något som kommer vara till stor nytta för oss som jobbar kontinuerlig med motorkap i alla typer av arbeten. Vi kommer starkt rekommendera denna utbildningen till andra företag i branschen.
Maximiliam Blomqvist, Nordic Railway Construction Sverige AB
(5)
Super bra utbildning! Bra för oss som arbetar kontinuerlig med motorkap i olika typer av utförande! Vi är mer än nöjd med upplägget på utbildningen och kan varmt rekommendera denna utbildning till andra företag.
Maria Berglund, Skanska
(5)
Bra kurs där även de som arbetat med motorkap länge lärde sig nya saker, bla vikten av att kontrollera kapskivorna och dess hållbarhet.

JA kompetens AB

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...


Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JA kompetens AB

Mallslingan 13
187 66 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer
www.jakompetens.se

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 44 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Motorkapsutbildning från JA kompetens AB, fyll i dina uppgifter:

Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer

Liknande utbildningar