Byggarbetsmiljösamordnare - BAS P/U (Halvdag)

JA kompetens AB, Rikstäckande
Längd
1 dag
Längd
1 dag
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Byggarbetsmiljösamordnare BAS P / BAS U behövs på byggarbetsplatser där flera företag jobbar sida vid sida och fler än bara arbetsgivaren kan ha ett visst arbetsmiljöansvar. Det finns två roller för Byggarbetsmiljösamordnare och kan utföras av antingen en eller två olika personer. Det är planering och projektering (BAS-P) och utförande (BAS-U). Byggarbetsmiljösamordnare utses oftast av byggherren.

Målgrupp

Den som ska arbeta som byggarbetsmiljösamordnare.

För att du ska kunna ta rollen som BAS-P och/eller BAS-U måste du, enligt Arbetsmiljöverket, styrka att du har rätt utbildning för uppgiften. Genomgången utbildning med godkänt kunskapsprov vägs samman med dina övriga meriter och lämplighet för uppgiften. Byggherren, som är skyldig att utse BAS-P och BAS-U för varje byggprojekt om inte uppdragstagare utsetts, bedömer om dina intyg är tillräckliga för att styrka att du har utbildning, kompetens, erfarenhet och lämplighet för rollen.

Utbildningens innehåll

  • Arbetsmiljölagen
  • Genomgång av de väsentliga arbetsmiljöföreskrifterna som styr bygg- och anläggningsarbete
  • Genomgång av de arbetsmiljöföreskrifter som styr bygg- och anläggningsarbete
  • Utförande av byggnads- och anläggningsarbete samt arbetsplatsens utformning
  • Maskiner och teknik
  • Fysikaliska och mekaniska arbetsmiljörisker
  • Farliga ämnen och kemiska arbetsmiljörisker
  • Psykiska arbetsmiljörisker
  • Om olyckan inträffar samt personlig skyddsutrustning

Kursmål

Lära sig de särskilda regler som en byggarbetsplats har kring arbetsmiljöansvar och kunna projektera och samordna en byggarbetsplats så den inte innebär risker för de som arbetar där.

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Byggarbetsmiljösamordnare - BAS P/U (Halvdag), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
JA kompetens AB
Mallslingan 13
187 66 Stockholm Stockholms län

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...

Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Highlights