Visa utbildning.se som: Mobil

Arbete på väg 3 A

JA kompetens AB
Kort om utbildningen
2 dagar
5 400 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Linköping

Beskrivning av: Arbete på väg 3 A

Arbete på väg, nivå 3A, utmärkningsansvarig

Kursen ger deltagarna kunskaper för att kunna upprätta och tyda en trafikanordningsplan kunskaper kring kraven för utmärkning av vägarbetsplats, för fordonsutmärkning, för tunga skydd och barriärer används.

Den ger även kännedom om trafikantens beteende,om vilka lagar, föreskrifter och regler som styr och påverkar arbetet på vägen, om arbetsmiljökraven vid arbete i trafikmiljö, om reglerna för trafikreglering med vakt, lots och tillfällig trafiksignal, om ansvaret för uppföljning och kontroll av vägarbetsplatser.

Efter kursen skall deltagarna förstå hur en riktig på- och avetablering av en arbetsplats kan påverka riskerna.

Styrande dokument

Utbildningen följer Trafikverkets riktlinjer om kompetenskrav enligt TRV 2011/44052A. Utbildningen baseras på de krav som anges i Trafikverkets nuvarande regelverk IFS 2009:4 Säkerhet vid arbete på väg.

Kursinnehåll

  • Trafikanternas beteende
  • Vilka lagar, föreskrifter och regler som styr och påverkar arbetet på vägen
  • Arbetsmiljökraven vid arbete i trafikmiljö
  • Reglerna för trafikreglering med vakt, lots och tillfällig trafiksignal
  • Ansvaret för uppföljning och kontroll av vägarbetsplats
  • Upprätta och tyda en trafikanordningsplan.

Målgrupp

Personal som kursen vänder sig till är utmärkningsansvariga, ansvariga arbetsledare, platschefer, projektledare och byggledare. Även personal som upprättar trafikanordningsplaner förutsätts ha denna utbildning.

Erbjudande

Företagsutbildning – Begär offert

Examen, diplom m.m.

Efter godkänt prov erhålles intyg, intyg giltigt i 5 år

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbete på väg 3 A, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JA kompetens AB

Ja kompetens logga

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...


Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till JA kompetens AB

JA kompetens AB

Engelbrekts väg 6
19162 Sollentuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbete på väg 3 A!

Arrangörsrecensioner
          (4,4)
Baseras på 10 recensioner
Alla recensioner för arrangören
Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer