Visa utbildning.se som: Mobil

ADR - Företagsanpassad

JA kompetens AB
Kort om utbildningen
Kontakta oss för mer information
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Utbildningens syfte

Syftet med utbildningen är att göra dig medveten om de risker som kan uppstå och ge dig kunskap om vilka regler som gäller för att förebygga olyckor. Om en olycka ändå inträffar ska du veta vilka åtgärder som ska vidtas för att minimera skador på liv, hälsa, miljö eller egendom.

Kursinnehåll

Styckegods, grundkurs, klass 2 – 6, 8, 9

Utbildningen innehåller bl.a. moment såsom lagstiftning, transportsystem, klassificering farligt gods, förpackningar, märkning och etikettering av fordon, containrar, transporthandlingar, lastning, samlastning, lossning, transport, värdeberäknad mängd, begränsad mängd, undantag, särbestämmelser, praktisk övning av brandsläckning, första hjälpen L-ABC inkl kemskador.
Praktiska övningar ingår samt kursen examineras via teoriprov.


Efter godkänd teoriprov utfärdas ett ADR–intyg som gäller i fem år. Innan utgångsdatum måste man genomgå en repetitionsutbildning för att få det förnyat.

 

Kurserna utförs gentemot MSB:s (tidigare Räddningsverket) regelverk och godkänd utbildare av MSB.


Omfattning

Grundutbildning - 3 dagar
Repetitionsutbildning – 2 dagar

 

Målgrupp

Du som är delaktig i transporter utan att vara förare, eller ska transporterar farligt gods som styckegods t.ex. fat, kartonger, IBC-behållare, dunkar, skall ha en grundutbildning.

Investering

Kontakta oss för mer information

Certifikat

ID06-ackrediterad

ID06

ID06 är ett ID-kort för byggbranschen som loggas med den enskilde anställdes utbildningshistorik. På detta sätt kan platschefen enkelt få en överblick över vilka behörigheter som de anställda har och vilka arbetsmoment som de har kompetens att utföra. Endast utbildningar från utbildare som är ackrediterade kan loggas på kortet. 

Läs mer om ID06

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ADR - Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JA kompetens AB

Ja kompetens logga

JA kompetens är ett utbildningsföretag som i huvudsak tillhandahåller utbildningar inom bygg, anläggning, fastighet, industri & transport.  Våra utbildningar är främst kompletterande utbildningar till existerande yrkesroller eller ansvarsområden. 

Det kan till exempel vara så att företaget eller en specifik avdelning behöver förtydliga sitt arbetsmiljöarbete eller att en anställd är i behov av behörighet att utföra heta (brandfarliga) arbeten på tillfälliga arbetsplatser. Kompetensutveckling är en investering som ska löna sig. Kunskapen man...


Läs mer om JA kompetens AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JA kompetens AB

Mallslingan 13
187 66 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer
www.jakompetens.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ADR - Företagsanpassad!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 15 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
En bra utbildningspartner helt e...

– Jag upplever JA Kompetens som väldigt professionella och lätta att samarbeta med, berättar Henrik Nilsson, Kompetensutvecklare på K-rauta Sverige.

Läs mer