Visa utbildning.se som: Mobil

Kurs inklusive prov inför förnyat kylcertifikat AC i fordon/kat. V

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum
Kort om utbildningen
1 dag
5 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-11 - Katrineholm
Öppen utbildning
   
Katrineholm

Kursbeskrivning

Förnya ditt kylcertifikat AC i fordon/kat. V

Mycket har hänt vad gäller lagar och förordningar inom kyla under de senaste åren. Erfarenheten visar att man behöver fylla på med en hel del nya kunskaper införIncerts examineringsprov. Den här teoretiska kursen är anpassad för och vänder sig till dig som arbetar med AC i fordon kategori V. Förbered dig hemma genom att läsa på rekommenderade webblänkar innan du gå vår 1/2-dagskurs med avslutande examineringsprov. 

IUC är sedan 1997 ett avIncerts godkända examinationscentra inom kyla alla kategorier. Just den här kursen är anpassad för dig som ska förnya kylcertifikat för AC i fordon kategori V. Du kan även gå våra andra preparandkurser, skillnaden är då att dessa kurser innehåller även utbildningsmaterial för övriga kategorier.

Mål

Att få kunskaper om lagar och förordningar, samt få information om den nya F-gasförordningen som gäller fr o m 1 januari 2015, som förberedelse inför det teoretiska examineringsprovet.

Målgrupp

Alla som ska omcertifiera sig för AC i fordon kategori V. Grundläggande kyltekniska kunskaper och tidigare certifiering krävs.

Kursinnehåll

  • F-gasförordningen
  • MAC-direktivet
  • Läckagekontroll
  • Minimikraven för certifiering
  • Tolka tabeller och diagram
  • Svensk Kylnorm
  • Tabeller och kylprocesser med diagram
  • ISO Standardenheter
  • Teoretiskt prov inför förnyelse av certifikat

Cirkatider:

kl. 08.30-14.30 kurs
kl. 15.00-17.00 teoretiskt prov

Examen, diplom m.m.

Alla som arbetar med fluorerade växthusgaser måste ha ett personligt certifikat. Man certifieras enligt gemensamma EU-regler och svenska särkrav. Certifieringen omfattar personkompetens gällande kunskaper om miljö- och säkerhetsföreskrifter, kylteknik, hantering av olika köldmedier och energieffektiv användning av kyl- och värmepumpanläggningar. IUC är ett godkänt examinationscentra som på uppdrag av Incert erbjuder examineringsprov.

OBS! Ansökan om certifikat görs hos Incert, som är det certifieringsorgan som utfärdar ditt certifikat efter godkända prov. Avgift från Incert för certifikat tillkommer.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kurs inklusive prov inför förnyat kylcertifikat AC i fordon/kat. V, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum

IUC - Installatörernas UtbildningscentrumVänd dig till oss på IUC när det gäller utbildning och kompetensutveckling

IUC är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...


Läs mer om IUC - Installatörernas Utbildningscentrum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum

Kungsgatan 2 A
641 30 Katrineholm

 Visa telefonnummer