Visa utbildning.se som: Mobil

Installation och service av CO2-aggregat (R744)

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum
Kort om utbildningen
2 dagar
13 600 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-24 - Katrineholm
Katrineholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Katrineholm
2019-09-24  
13 600 SEK
2019-11-20  
13 600 SEK

Kursbeskrivning

Vill du lära dig mer om att jobba med CO2?

Av miljö- och energitekniska skäl kommer CO2 som köldmedium att installeras i allt fler anläggningar inom den närmaste framtiden. Den här kursen är ett bra sätt att förbereda företaget för fler uppdrag kring installation och underhåll av CO2-aggregat. Den ger också möjlighet för dig och företaget att vara med i utvecklingen av den allra senaste tekniken.

I den senaste F-gasförordningen ser vi en snabb nedfasning av dagens HFC-köldmedier. Redan år 2020 blir det förbud mot att fylla på med ett av de vanligaste köldmedierna i frysanläggningar, HFC 404A. Det kommer att resultera i en snabb övergång till framförallt CO2–anläggningar. Övriga HFC-medier kommer att ha en långsammare avvecklingstid, med 80 procent nedtrappning till år 2030.

Det finns redan nu tecken på att det kommer att installeras flera små aggregat med CO2 som köldmedia, flera tillverkare har presenterat nyheter i segmentet.

Mål

Kursen genomförs i IUC:S moderna utbildningslokaler i Katrineholm. Med våra sju CO2-aggregat får du som kursdeltagare möjlighet att själv utföra de moment som är speciella för dessa aggregat. Praktiska övningar varvas med teori som ska ge dig kunskaper att installera och serva CO2-aggregat. 

Övrigt

Ta gärna med oömma kläder eftersom delar av kursen består av praktiska övningar och genomförs i verkstadsmiljö.

Målgrupp

Installations- och kylservicetekniker med minst tre års praktik i yrket. Teoretiska grundkunskaper bör motsvara KY/YH-utbildning inom området.

Kursinnehåll

 • Speciella egenskaper för CO2
 • Tekniska lösningar för CO2
 • Flaskor, slangar
 • Tömning och fyllning
 • Komponenter
 • Säkerhet
 • PED och material
 • Gångkörning, injustering, checklistor
 • Sektionering för service
 • Serviceutrustning
 • Läcksökning
 • Andra CO2-applikationer
 • Beräkningsverktyg

Investering

13 600 SEK ex. Moms

Examen, diplom m.m.

Tips

Efter kursen erhåller du ett digitalt prov per mejl från Svenska Kyl- och värmepumpföreningen. Du gör provet på egen hand med hjälp av kurslitteraturen. Provet ska visa att du tillgodogjort dig kunskaperna och innehar en grundkompetens för CO2-aggregat. Efter godkänt prov skickas ditt diplom från Svenska Kyl- och värmepumpföreningen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Installation och service av CO2-aggregat (R744), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum

IUC - Installatörernas UtbildningscentrumVänd dig till oss på IUC när det gäller utbildning och kompetensutveckling

IUC är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...


Läs mer om IUC - Installatörernas Utbildningscentrum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum

Kungsgatan 2 A
641 30 Katrineholm

 Visa telefonnummer