Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
3 dagar
13 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-23 - Katrineholm
Katrineholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Katrineholm
2019-09-23  
13 400 SEK
2019-12-10  
13 400 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig injustera luftflöden korrekt

Att kunna finjustera och ställa in rätt luftflöden i ventilationssystem bidrar till att minska både energiåtgång och ventilationsbuller. Ett rätt injusterat ventilationssystem med rätt flöden är också kostnadseffektivt. Det är kunskaper som gör dig och ditt företag attraktivt att anlita för fastighetsägare som vill ha hjälp att skapa bra inomhusklimat i bostäder och kontor.

Kursen Injustering av luftflöden ger dig goda förutsättningar för att kunna utföra injustering av normala ventilationssystem i byggnader. Den ger även ökad förståelse för hur ventilationssystem är uppbyggda samt för vilka problem du kan stöta på och som är vanligt förekommande.

Mål

Målet med kursen är att du ska kunna injustera ett normalt utformat ventilationssystem. Efter avslutad kurs har du som kursdeltagare:

  • Kunskaper om gällande regelverk, luftflödeskrav och mätmetoder
  • Färdigheter i att planera en injustering av ett normalt ventilationssystem
  • Kompetens att injustera ett normalt ventilationssystem

Övrigt

Kursen genomförs i IUC.s ventilationslabb i Katrineholm. Du får gärna ta med egna mätinstrument, om dessa är kalibrerade. Under utbildningen varvas teori med praktiska övningar i ventilationslabbet.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är mättekniker/injusterare, servicetekniker, ventilationsmontör eller drifttekniker, eller andra som behöver kunna injustera ett normalt ventilationssystem.

Förkunskapskrav

Du bör ha arbetat med luftflödesmätningar tidigare för att kunna tillgodogöra dig kursen. IUC:s kurs Mätning av luftflöden eller motsvarande kunskaper.

Kursinnehåll

  • Aktuell lagstiftning
  • Orientering om dimensionering av luftflöden
  • Injustering enligt proportionalitetsmetoden
  • Injusteringsproblem i samband med olika typer av ventilationssystem
  • Grundläggande styr- och reglerprinciper
  • Praktiska övningar, beräkningsövningar

Fortsatta studier

Tips

För att fullt ut kunna utföra luftflödesinjusteringar i ett ventilationssystem rekommenderar vi att du även kompletterar utbildningen med kursen Ventilationsteknik och kursen Mätning av luftflöden.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Injustering av luftflöden, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum

IUC - Installatörernas UtbildningscentrumVänd dig till oss på IUC när det gäller utbildning och kompetensutveckling

IUC är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...


Läs mer om IUC - Installatörernas Utbildningscentrum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

IUC - Installatörernas Utbildningscentrum

Kungsgatan 2 A
641 30 Katrineholm

 Visa telefonnummer