Grundläggande praktisk kylteknik

Längd
3 dagar
Längd
3 dagar
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Vi har utbildningen för dig som vill lära dig grunderna i praktisk kylteknik. Efter dessa tre dagars utbildning kan du serva och installera värmepumpar och andra kylaggregat. Du får praktisk kunskap i hur köldmedier hanteras och kunskap i kylteknikerns alla verktyg. 

Mål

Att ge dig de grundläggande praktiska kunskaperna inom kylteknik. Vara en del i utbildningen inför examinering för kylcertifikat.

Innehåll

  • Skyddsutrustning

  • Serviceutrustning

  • Köldmediehantering

  • Tömning

  • Fyllning

  • Vakuumsugning

  • Läcksökning

  • Komponenter

  • Expansionsventiler

  • Symboler och beteckningar

Oömma kläder är att föredra då stora delar av utbildningen innehåller praktiska övningar i verkstadsmiljö.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som ska arbeta praktiskt med service, installation och/eller drift av värmepumpar och kylaggregat. Den är även lämplig som del i utbildningen inför examination för certifikat.

Förkunskaper

Som kursdeltagare ska du först ha gått kursen Grundläggande teoretisk kylteknik eller ha motsvarande kunskaper. Att ha kunskaper inom områdena el, styr och regler, energiteknik mm är en stor fördel men inget krav.

Examen, diplom m.m.

För dig som vill ansöka om certifikat enligt F-gasförordningen hos Incert är detta en perfekt grund innan du går Teoretisk och praktisk kurs inklusive prov inför NYTT kylcertifikat kat. I - IV. Efter godkänt examineringsprov kan du ansöka om certifikat enligt F-gasförordningen hos Incert.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande praktisk kylteknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter
Teknikgången 6
61138 Nyköping

Vänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...

Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Highlights