Visa utbildning.se som: Mobil

Effektivitet, stress & stresshantering

Intuagera AB
Kort om utbildningen
2 dagar
13 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-04 - Göteborg
Sista ansökan: 2019-10-04
Öppen utbildning
   
Göteborg

Kursbeskrivning

stresshantering

Effektivitet, stress och stresshantering

Bli stimulerad, ladda batterierna och gå en kurs i effektivitet, stress och stresshantering.

Att uppleva stress är en del av livet. I situationer som kräver något extra är det positivt att kroppen får mer kraft och energi, vilket skapar effektivitet och handlingskraft. Att utsättas för för mycket stress är dock negativt.

Effektiv eller stressad?

Är vi stressade under lång tid och saknar resurser för att kunna hantera och minska belastningen, uppstår ofta konflikter, hemma som på jobbet, då stress och känslor är två ämnen som hänger intimt ihop. Dessutom kan kroppen ta skada.

Jag kan i förebyggande syfte stärka mig genom att använda verktyg som gör att jag i vardagen kan hantera stress på ett bättre sätt och arbeta effektivt istället för kontraproduktivt.

På denna kurs hjälper vi till att öka medvetenheten om stressens mekanismer och följder.
 Vi erbjuder verktyg att hantera och förebygga stress, se varningssignaler samt hur vi känner igen symptom.

Att göra praktik av teori

För att deltagaren skall kunna använda sig av sin nya kunskap använder vi inte bara teorier och modeller, utan vet att en viktig del i sitt lärande får man genom reflektion, praktiska övningar och diskussioner med sina kurskamrater.

Vi ger deltagaren förutsättningar att förstå och hantera sina egna styrkor och svagheter då det handlar om stress och stresshantering men även förståelse för hur vi i olika sociala grupper, familj, arbetsplats och vänner, påverkar varandras stress.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill veta mer om stress, oavsett om du är ledare eller medarbetare. 

Inga direkta förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Ur utbildningens innehåll:

• Stress och stresshanteringens grunder

• Stressorer och dess uppgift

• Varseblivningsprocessen

• Stresskonen, stressymptom – momentant och på sikt

• Stressymptomens uppgift

• Hantering av stressymptom

• Förebygga stress

• Känslor och deras uppgift

Upplägg

Vi arbetar med HBL (helhetsbaserat lärande) och skapar en atmosfär där det finns utrymme för allvar, förståelse, skratt och aha-upplevelser. Du får möjlighet att lära dig tänka nytt och se verkligheten på ett nytt sätt. Genom modeller och teorier får du möjlighet att öva på det du vill lära dig. Fokus ligger på det viktigaste: ditt behov och din förståelse.

Omfattning:

8 timmar/dag, totalt 16 timmar. Kursen genomförs 2 dagar i följd.

Bokningsvillkor:

Anmälan är bindande och vid avbokning debiteras en avgift på minst 20%. Avbokar du senare än 14 dagar före kursstart debiteras en avgift på 50% av kursavgiften. Vid avbokning senare än 7 dagar före, debiteras full avgift. Blir du förhindrad att delta kan du kostnadsfritt överlåta platsen till en kollega eller få dokumentation från kursen.

Inställd eller flyttad utbildning

Intuagera förbehåller sig rätten att ställa in planerade utbildningar och ändra utbildningsdatum varvid eventuella inbetalda avgifter återbetalas. Ersättningar därutöver betalas ej. Om detta sker meddelas du i god tid.

Betalning

Kursavgift betalas i förskott vid anmälan. Betalning erlägges mot faktura. Betalningsvillkor 30 dagar. Vid sen anmälan gäller att betalning ska vara Intuagera tillhanda senast vid kursstart.

Investering

13.000 kr + moms. Du får 2 dagars utbildning, diplom, samt 6 månaders fri mail- och telefonsupport. För- och eftermiddagsfika, samt lunch ingår i kurspriset.

Mat & logi

Mat ingår. Logi bokas separat.

Erbjudande

Gå 4, betala för 3

Kursledare

Anders Gustafsson jobbar som senior konsult på Intuagera AB och har som huvuduppgift är att hjälpa personer och företag till varaktig förändring och nya vanor. Anders är en fantastisk inspiratör och har en unik förmåga att engagera, beröra och underhålla. Hans expertområden är kommunikation, ledarskap, förändringsarbete, konflikthantering, stresshantering och motivation.

Anders är utbildad yrkesofficer och hans specialistområde var ledarskap och utbildning. Idag har han jobbat som konsult, utbildare och föreläsare inom ledarskap, pedagogik och organisationsutveckling i mer än tjugofem år. Han har i sin kundportfölj mer än trehundrafemtio bolag inom såväl näringsliv, offentlig sektor som föreningsliv. 

Anders har under åren haft skilda ledarroller som gett honom en unik uppsättning av erfarenheter. Ett urval av befattningar som han haft:
- Yrkesofficer vid Svea Livgarde
- HMK Marskalk
- Tjänstgöring i Schweiziska armen och Internationell antiterrorism
- VD
- Forskare inom ledarskap och pedagogik på Centrum för ledarskap
- Lärare och examinator vid högskolor och universitet
- Konsult inom ledarskap och organisationsutveckling

Dessutom har Anders erfarenheter från idrottens värld på elitnivå i cykel, skidor och skidskytte.

Examen, diplom m.m.

Under utbildningen kommer du att få kunskapen och verktygen som ger dig möjligheten att få:

  • Ökad medvetenheten om stressens mekanismer och följder.


  • Tillgång till beprövade verktyg att hantera och förebygga stress.

  • En bild av hur varningssignaler kan se ut samt hur vi känner igen symptom.

  • Diplom för genomförd utbildning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Effektivitet, stress & stresshantering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Intuagera AB

Intuagera AB

Vi utvecklar personal och företag.

Ledarskap- och organisationsutveckling Intuagera arbetar med Ledarskap och chefsutveckling, personal- och organisationsutveckling genom konsultinsatser och kompetenshöjande åtgärder. Kompetensutveckling kan göras på många olika sätt. Vi gör det genom föreläsningar, edutainment, kurser, utbildningar, coaching, nätverk och workshops. Ni väljer det som...


Läs mer om Intuagera AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Intuagera AB

Hissjön Björkhalla
512 63 Östra Frölunda

 Visa telefonnummer