Inga recensioner än

REACH registrering

Intertek Academy, i Stockholm
Längd
1 dag
Pris
6 400 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta arrangören se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
1 dag
Pris
6 400 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Kontakta arrangören se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 6 400 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

REACH: vägen till en lyckad registrering med introduktion till kraven enligt REACH, tillstånds- och begränsningsprocesser och nödvändiga IT-verktyg. Vet du om du berörs och vad du behöver göra?

Den som tillverkar kemiska ämnen inom EU eller importerar från länder utanför EU i mängder över ett ton per år  kan behöva registrera enligt kraven i REACH-förordningen. Även blandningar eller varor kan innehålla ämnen som behöver registreras separat. För dig som tillverkar, importerar eller använder ämnen som finns med på tillståndslistan, kan det dessutom blir aktuellt att ansöka om tillstånd.

Hur går det till? Först och främst måste du inventera vilka ämnen som  skall registreras och vilka data som behövs. Analysdata och testdata måste tas fram och andra företag som planerar att registrera samma ämne måste kontaktas. Allt detta kräver tid, planering och resurser.           
Tidsgränsen för REACH registrering - även för förhandsregistrerade ämne
Under kursen får du en överblick av REACH-förordningen med fokus på registreringsprocessen.  

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Kontakta arrangören

 • Onlineutbildning
 • Distans

Målgrupp

Utbildningen berör funktioner som arbetar med REACH, t.ex. kvalitetssäkring, miljöansvarig,inköpare/inköpsansvarig eller produktchef. Ni kan exempelvis vara tillverkare, importörer och formulerare.


Deltagare bör ha grundläggande kunskaper om kemikalier.

Kursinnehåll

Vi börjar med en kort överblick av kraven enligt REACH, inklusive registrering, tillstånd och begränsning. Sedan går vi närmare in på vad man behöver göra i en REACH registrering.

 •  Introduktion till REACH-lagstiftningen
 •  Kraven kring REACH registrering
 • Registreringsprocessen 
 • Tillståndansökningsprocessen
 • Översikt av IT-stystemen som används vid registrering och tillståndsansäkan
  • REACH registrerings och kommunikationssystem
  • IUCLID - verktyg för skapande av registreringsdossiers
  • ECHAS hemsida - struktur, kommunikation och tips

Kursledare

Utbildningen genomförs av personal från Intertek, avdelningen för Kemi Hälsa och Miljö. De är specialiserade på Chemical compliance och arbetar med att hjälpa små till stora företag med att uppfylla kraven i kemilagstiftningar som REACH och RoHS.  Samtliga kursledare har ett flertal års erfarenhet av miljöarbete med produkter och håller återkommande utbildningar i REACH, RoHS och WEEE. Det skapar bra möjlighet att hålla utbildningar med de senaste nyheterna och inblick i hur industrin arbetar för att uppfylla kraven.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om REACH registrering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Intertek Academy
Torshamnsgatan 43
164 40 Kista

Det finns många anledningar att gå en utbildning hos oss, t ex vid produktlansering eller vill du säkerställa att ert ledningssystem levererar önskat värde. Vi ger dig verktygen. Välkommen till Intertek Academy! Intertek Academy ger dig verktygen för att kunna...

Läs mer om Intertek Academy och visa alla utbildningar.

Highlights