Inga recensioner än

REACH för varor och SCIP-databasen

Intertek Academy, Distans
Längd
1 dag
Pris
7 900 SEK exkl. moms
Längd
1 dag
Pris
7 900 SEK exkl. moms
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Hur påverkar REACH-kraven ert företag?

REACH är en omfattande och komplicerad lagstiftning som påverkar arbetssättet för många företag. EU-ländernas tillsynsmyndigheter har genomfört en riktad tillsynskampanj under 2017 för att kontrollera att industrin följer de nya kraven. REACH-kraven berör allt från brödrostar och leksaker till medicinteknisk apparatur och industrirobotar.

Kursen är anpassad för dig som är tillverkare, importör eller leverantör av varor. Vi fokuserar på vad ni måste göra för att uppfylla kraven och ger konkreta förslag för hur ni arbetar effektivt med REACH-förordningen.

Kursens mål:

Kursens mål är att ge inblick i hur man effektivt kan arbeta med REACH-förordningen och uppfylla dess krav samt grunderna i det nya Avfallsdirektivet (SCIP).

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som kommer att arbeta med praktisk implementering av REACH i företaget. Du kan till exempel vara kvalitetsansvarig, miljöansvarig, inköpare/inköpsansvarig, produktchef, produktutvecklare eller arbeta med forskning och utveckling (R&D).

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Ur programmet:

 • Allmän överblick om REACH, syfte och effekter i industrin - summering av tio år med REACH
 • Vilket ansvar har tillverkare, importör eller återförsäljare av varor?
 • Vilka krav gäller och vad kan man göra för att uppfylla dem?
 • SVHC och kandidatlistan – vi reder ut begreppen för det som särskilt påverkar dig som tillverkar, importerar eller säljer varor och vi beskriver de skyldigheter du har
 • I vilka produkter och material finns nuvarande ämnen på kandidatlistan? 
 • Kandidatlistan
  • vilka ämnen hamnar här och processen för det?
  • föreslagna nya ämnen och exempel på produkter som berörs
 • Begränsningar av ämnen – vilka ämnen hamnar i Annex XVII och processen för det?
 • Tillståndsprövning, vad innebär det och hur måste du agera?
 • Förslag på arbetssätt och metoder för att effektivt möta krav från myndigheter och intressenter
 • Vi går igenom grunderna i Avfallsdirektivet (Waste Framework Directive) och den rapporteringsskyldighet som gäller för ämnen i den s.k. SCIP-databasen

Kursledare

Utbildningen genomförs av personal från Intertek, avdelningen för Kemi Hälsa och Miljö. De är specialiserade på Chemical compliance och arbetar med att hjälpa små till stora företag med att uppfylla kraven i kemilagstiftningar som REACH och RoHS. Samtliga kursledare har ett flertal års erfarenhet av miljöarbete med produkter och håller återkommande utbildningar i REACH, RoHS och WEEE. Det skapar bra möjlighet att hålla utbildningar med de senaste nyheterna och inblick i hur industrin arbetar för att uppfylla kraven.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om REACH för varor och SCIP-databasen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Intertek Academy
Torshamnsgatan 43
164 40 Kista

Det finns många anledningar att gå en utbildning hos oss, t ex vid produktlansering eller vill du säkerställa att ert ledningssystem levererar önskat värde. Vi ger dig verktygen. Välkommen till Intertek Academy! Intertek Academy ger dig verktygen för att kunna...

Läs mer om Intertek Academy och visa alla utbildningar.

Highlights