Visa utbildning.se som: Mobil

Hållbarhet ur ett kemikalieperspektiv

Intertek Academy
Kort om utbildningen
1 dag
7 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta arrangören - Distans
Onlineutbildning
Distans

Kursbeskrivning

Hållbarhet ur ett kemikalieperspektiv

Hur lyfter man kemikaliearbetet så att man går från kravuppfyllelse till hållbarhet?

Kemikalier finns i både kemiska produkter och varor. Du som tillverkare eller importör ansvarar att dina produkter är säkra när det gäller kemiskt innehåll, oavsett om ni sätter kemiska produkter eller varor på marknaden. Hur lyfter man kemikaliearbetet så att man går från kravuppfyllelse till hållbarhet? Vilka kopplingar och synergier finns det mellan hållbarhetsarbetet och arbetet med kemikalier eller kemiska ämnen i varor?

Målgrupp

Vem vänder sig utbildningen till?

Utbildningen riktar sig till tillverkare av dom flesta typer av kemiska produkter eller varor. De som har ett ansvar att säkerställa att produkter uppfyller säkerhets- och legala krav eller de som jobbar med hållbarhetsfrågor. Detta kan vara inom funktioner som hållbarhet, miljö, kvalitet, inköp, produktägare, ledning, FoU, produktutveckling och produktvård.

Förkunskaper:

Baskunskaper om kemikalie- eller hållbarhetsarbetet är en fördel, men inget krav.

Innehåll

Ur programmet:

  • Överblick om kemikaliearbetet, inkl. arbetsprocesser
  • Hållbarhet – ett koncept med flera dimensioner
  • I utbildningen diskuteras kopplingar mellan kemikaliearbetet och de globala hållbarhetsmålen i agenda 2030
  • Substitution och cirkulära materialflöden (tex SIN-list, PRIO-databasen mm.)
  • Hur kan man integrera kemikaliearbetet med hållbarhet
  • Hur man kan gå från kravuppfyllelse till hållbarhet – höja ribban

Kursens mål

Kursens mål är att integrera hållbarhetstänket i kemikaliearbetet. Samt ge tips om hur man kan lyfta kemikaliearbetet från kravuppfyllelse till hållbarhet. Hur man går från stuprör till ett samlat grepp om kemikaliearbetet.

Kursledare

Utbildningen genomförs av personal från Intertek, avdelningen för Health Environmental & Regulatory Services (HERS). De är specialiserade på Chemical compliance kopplat till hållbarhet och arbetar med att hjälpa små till stora företag med att uppfylla kraven i kemilagstiftningar, samt hållbarhet kopplat till dessa områden. Samtliga kursledare har ett flertal års erfarenhet av miljö- och hållbarhetsarbete med produkter och håller återkommande utbildningar i kemikalielagstiftning, strategier och arbetsmetodik. Det skapar bra möjlighet att hålla utbildningar med de senaste nyheterna och inblick i hur industrin arbetar för att uppfylla kraven och höja ribban till hållbarhet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbarhet ur ett kemikalieperspektiv, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Intertek Academy

Det finns många anledningar att gå en utbildning hos oss, t ex vid produktlansering eller vill du säkerställa att ert ledningssystem levererar önskat värde. Vi ger dig verktygen. Välkommen till Intertek Academy! Intertek Academy ger dig verktygen för att kunna...


Läs mer om Intertek Academy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Intertek Academy

Torshamnsgatan 43
164 40 Kista

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hållbarhet ur ett kemikalieperspektiv!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbarhet ur ett kemikalieperspektiv från Intertek Academy, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området