Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Arbetsmiljöledning

Intertek Academy
Kort om utbildningen
2 dagar
11 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Våren 2020 - Distans
Distans, Stockholm
Kommande starter
Stockholm
11 900 SEK
Hösten 2020

Distans
11 900 SEK
Våren 2020

Kursbeskrivning

Få bättre lönsamhet och mer arbetsglädje

Att aktivt och seriöst arbeta med arbetsmiljö på samma sätt som kvalitet och miljö har många fördelar: trivsel, engagemang, trygghet och arbetsglädje. Saker som i sin tur främjar en högre produktivitet och en bättre ekonomi.

Välkommen till en utbildning som ger dig grunderna i Arbetsmiljöledning. Det finns över 2000 krav i lagstiftningen-här är utbildningen som hjälper dig och din organisation att komma igång med ert arbete. Utbildningen riktar sig även till de som kommit igång och behöver en skjuts i ert fortsatta arbete. Utbildningen ger en god förståelse för vad ett systematiskt arbetsmiljöarbete innebär och hur det framgångsrikt kan integreras i verksamheten och på så sätt skapa högre engagemang och bättre lönsamhet.

Under dagarna tolkar vi kraven i ISO 45001, f.d OSHAS 18001. Det finns inget krav på att din organisation är certifierad. Vi visar praktiska exempel och diskuterar hur ett effektivt arbetsmiljöledningssystem kan byggas. Du får exempel på tillämpning av ISO standarden, relevant lagstiftning, riskbedömningar och hur en tydlig arbetsmiljödelegering kan utformas.  Under utbildningen får du ta del av exempel på tekniska, organisatoriska och administrativa lösningar och exempel på program för beteendebaserad hälsa och säkerhet.

Du har efter utbildningen en god bild av vad som krävs inom arbetsmiljöområdet och vad det innebär att leva upp till lagstiftningens och standardens krav samt hur arbetsmiljö kan integreras med de andra ISO-systemen. Vi går igenom alla arbetsmiljöområden inklusive organisatoriska/sociala, kemiska, biologiska och fysiska som t ex. ergonomi. 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som ansvarar för arbetsmiljön. Du kan till exempel vara: chef, arbetsmiljö/EHS/SHM-chef eller EHS/SHM-koordinator, skyddsombud, representant från Företagshälsovård med arbetsmiljöcertifierade kunder, HR-chef (som samordnar/leder arbetsmiljöarbetet). Kursen lämpar sig även för dig som är är intresserad av att få veta mer om ämnet även om du inte har någon av ovanstående roller.

Kursinnehåll

 • Riskhantering - metoder för riskbedömning
 • Syfte och mål med arbetsmiljölagstiftningen
 • Vad säger arbetsmiljölagstiftningen om ansvar, tolkning och utvärdering av efterlevnad
 • Vems är ansvaret -  chef, arbetsmiljö/EHS-chef eller EHS-koordinator?
 • Konkreta exempel med verkliga case från olika typer av verksamheter som t ex:
  -    Tillämpning av arbetsmiljölagstiftningen och ISO standarden
  -    Riskbedömningar - och de viktigaste faktorerna att beakta
  -    Hur en tydlig arbetsmiljödelegering kan utformas
  -    Goda tekniska, organisatoriska och administrativa lösningar
 • Diskussioner, grupparbeten och erfarenhetsutbyte under båda dagarna

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsmiljöledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Intertek Academy

Intertek Academy

Intertek Academy ger dig verktygen för att kunna tyda regelverk och standarder, utveckla era processer och möta efterfrågan på bästa sätt. Vi erbjuder både öppna och företagsanpassade kurser, utifrån behov. Intertek Academy är en del av Intertek, som är ett av...


Läs mer om Intertek Academy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Intertek Academy

Torshamnsgatan 43
164 22 Kista

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Arbetsmiljöledning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar