Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Interkulturell medvetenhet – mötet med människor från andra kulturer

Med hänsyn till både individuella och kulturella aspekter

Interkulturell medvetenhet är en modell som har utvecklats av Soroush Shouri leg psykolog.

Modellen har beskrivits av Barry Kerzin som “Cultural diversity filled with respect based on the fact that on a deeper level we are all the same and it is powerful”. Barry är professor och Buddistisk munk mer känd som Dalai Lamas personliga läkare som även skriver förordet till boken i interkulturell medvetenhet som släpps hösten 2019.

Soroush har lång erfarenhet av handledning och utbildning i ämnet. Hans expertis har bland annat efterfrågats av Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Länsstyrelsen i frågor kring bemötandet av flyktingar. Utbildningsdagar och föreläsningar erbjuds kontinuerligt i hela landet. Utbildning kan även skräddarsys efter just de behov som finns i er verksamhet.

Syftet med interkulturell medvetenhet är att genom välvilja skapa ett helhetsperspektiv i mötet med människor från andra kulturer. Detta innebär att man tar hänsyn till både individuella och kulturella aspekter. Personen vi möter bör varken ses enbart som en representant för sin kultur eller som en isolerad individ, opåverkad av sin kulturella kontext. Personen är både en unik individ och en produkt av sin kultur, sitt ursprung, sin uppväxt. Vi behöver därför verktyg som möjliggör ett balanserat förhållningsätt mellan individuella variationer och kulturella mönster.

Visa alla utbildningar med Interkulturell medvetenhet

Hur påverkar COVID-19 denna arrangörs utbildningar?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Utbildningar

Utbildning
Kommunikation Längd Pris Ort Snittbetyg
Interkulturell medvetenhet grundkurs/workshop 1 dag Från 3 000 SEK Stockholm

Visa alla

Kontakt

Interkulturell medvetenhet

Drottninggatan 55

 Visa telefonnummer

Recensioner

Bli den första att recensera Interkulturell medvetenhet!