Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
2 dagar
10 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-12-11 - Katrineholm
Öppen utbildning
   
Katrineholm

Kursbeskrivning

Utbilda dig i projektekonomi

Projektekonomi ingår som en viktig faktor genom hela projektprocessen och har betydelse för hur ett projekt kan drivas framåt. Den här kursen ger dig förståelse och insikt i vilken roll ett ekonomiskt tänkande har för ett framgångsrikt projekt. Vi sätter ekonomifrågorna i sitt sammanhang och lär dig mer om begrepp som täckningsbidrag, produktionskalkyl och betalplan. Med kursledare som själva jobbat länge i branschen blir kursinnehållet verklighetsrelaterat och det finns även utrymme att gå igenom exempel från deltagarnas egna verksamheter.

Mål

Målet med kursen Projektekonomi är att bidra till ökad förståelse för ekonomins roll i ett projekts flöde, allt från anbudskalkyl, ÄTA-redovisning till slutreglering. Efter genomförd utbildning har du verktyg för att själv kunna styra ekonomin i de projekt du och ditt företag är involverat. Du har förståelse för inköp, kostnad per arbetstimme, säljkalkyler och annat som är viktigt för att ta fram en bra och hållbar produktionskalkyl. Du ser sambandet mellan en bra projektekonomi och ett väl utfört projekt, med positivt resultat för såväl din kund som ditt företag.

Målgrupp

Kursen vänder sig speciellt till dig som är involverad i projekt och vill bli projektledare inom bygg- och installationsbranschen.

Förkunskapskrav

Inga speciella förkunskaper krävs.

Tips

Är du eller planerar du att bli projektledare är denna kurs samt kurserna Ledarskap och projektprocesser, Förhandlingsteknik samt Entreprenadjuridik 1 passande att gå för att få en bra grund att stå på som projektledare.

Investering

Kostnad för kost och logi tillkommer.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektekonomi , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenterVänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...


Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter

Kungsgatan 2 A
641 30 Katrineholm

 Visa telefonnummer