FÖRNYAT kylcertifikat kat. I - IV - Live via webben

Längd
2 dagar
Längd
2 dagar
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Vart femte år behöver ditt kylcertifikat förnyas. Vägen dit blir enkel genom vår distanskurs. Efter kursen är du väl uppdaterad på nya regler och vilka förändringar och nyheter som har skett de senaste fem åren. Då är du förberedd och har rätt förutsättningar för ett godkänt provresultat på Incerts examineringsprov.

Mål

Denna kurs ger dig uppdatering och kunskap om vilka lagar och förordningar som gäller. Efter kursen är målet att du som deltagare:

• maximerat dina förutsättningar för ett godkänt prov
• vet vilka förordningar och regler som gäller
• kan tolka förordningar och regler
• förstår kylprocessen i diagram och tabeller
• vet vilka standardenheter som gäller

Innehåll

– F-gasförordningen generellt
– Den svenska F-gasförordningen
– MAC-direktivet
– Läckagekontroll
– Märkningskrav
– Minimikraven för certifiering
– Tabeller och diagram
– Svensk Kylnorm, faktablad 4
– Tabeller och kylprocesser med diagram
– ISO Standardenheter

Målgrupp

Det här är en förberedande kurs för dig som ska göra förnyelseprov så att du, efter godkänt prov kan ansöka om nytt kylcertifikat hos Incert. Kursen vänder sig i första hand till dig som idag har certifikat för kategori I, II, III och IV.

Förkunskapskrav

Läs och gör övningarna i Handbok 28 (Kompendium, handledning och övningsuppgifter). Boken skickar vi till dig innan kursen. 

Fortsatta studier

För dig som vill söka ditt första certifikat rekommenderar vi att du går kurserna Grundläggande teoretisk kylteknik och Grundläggande praktisk kylteknik samt avslutar med Teoretisk och praktisk kurs inklusive prov inför NYTT kylcertifikat kat. I - IV.

Examen, diplom m.m.

Alla som arbetar med fluorerade växthusgaser måste ha ett personligt certifikat. Du certifieras enligt gemensamma EU-regler och svenska särkrav. För att certifieras krävs att du har kunskap om gällande miljö- och säkerhetsföreskrifter, kylteknik, hantering av olika köldmedier samt energieffektiv användning av kyl- och värmepumpanläggningar. Som godkänt examinationscentra erbjuder INSU exmineringsprov, på uppdrag av Incert.

INSU är sedan 1997 ett av Incerts godkända examinationscentra inom kyla. Vi ägs av branschföretagen och vårt kursutbud tas fram i samarbete med Svenska Kyl- och värmepumpföreningen. Den här kursen ger dig en noggrann genomgång av kursinnehållet med tid för övningar och frågor.

OBS! Ansökan om certifikat görs hos Incert, som är det certifieringsorgan som utfärdar ditt certifikat efter godkända prov. Avgift från Incert för certifikat tillkommer.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om FÖRNYAT kylcertifikat kat. I - IV - Live via webben, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter
Teknikgången 6
61138 Nyköping

Vänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...

Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Highlights