Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
3 dagar
10 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-12 - Katrineholm
Öppen utbildning
   
Katrineholm

Kursbeskrivning

Grundläggande teoretisk kylteknik

Planerar du att ansöka om kylcertifikat hos Incert eller kanske du bara vill få mer teoretiska kunskaper i kylteknik. På den här kursen får du de grundläggande teoretiska kunskaperna om kylprocessen, vilka komponenter som ingår samt kunskap om de vanligast förekommande köldmedierna. Kursen ger dig förståelse för viktiga begrepp inom branschen, till exempel: förångning, kondensering, överhettning, underkylning, mättnadstryck samt värmefaktor och kylfaktor/Cop.

Mål

Efter genomförd kurs ska du som deltagare fått de grundläggande teoretiska kunskaperna inom kylteknik samt en teoretisk del i utbildningen inför examination för att kunna ansöka om kylcertifikat hosIncert.

Under utbildningen får du:

 • Förståelse för hur en kylmaskin/värmepump fungerar
 • Insikt om hur du teoretiskt kan gå vidare med egenstudier
 • Kunskaper du behöver om du vill ta kylcertifikat
 • Tekniska kunskaper för att föra diskussioner inom området kyl- och värmepumpteknik

Målgrupp

Det här är en teoretisk grundutbildning i kylteknik vilken är lämplig som del i utbildningen inför examination samtliga kategorier för dig som ska ansöka om kylcertifikat hosIncert. Den har även ett stort värde för många yrkesgrupper som kommer i kontakt med värmepumpar och kylaggregat. Exempelvis fastighetsförvaltare/tekniker, projektledare och inköpare eller produktionstekniker/ingenjörer, VVS-montörer, elektriker som vill få grunderna inom kyl- och värmepumpsbranschen.

Förkunskapskrav

Det är en fördel om du har viss teknisk kunskap, men det är inget krav.

Kursinnehåll

 • Termodynamik
 • Kyl- och värmelära
 • Köldmedier och miljöpåverkan
 • Kylprocessen
 • Definitioner
 • Komponenter
 • Klassificering av kylsystem
 • Komponentövning

Fortsatta studier

Som steg två rekommenderar vi dig kursen Grundläggande praktisk kylteknik.Planerar du sedan att ansöka om certifikat för kyla hos Incert? Då är Teoretisk och praktisk kurs inklusive prov inför NYTT kylcertifikat kat. I - IV en mycket bra förberedelse.

Investering

10 900 SEK ex. Moms

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundläggande teoretisk kylteknik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenterVänd dig till oss på INSU när det gäller utbildning och kompetensutveckling

INSU är en heltäckande utbildningspartner med företagskurser inom teknik och ledarskap, yrkeshögskola och fackteoretisk lärlingsutbildning. Vår kompetens omfattar VVS, ventilation, kyla, styr- och reglerteknik, energi och el. Vi har lång erfarenhet av teknisk utbildning och anpassar oss kontinuerligt efter företagens behov...


Läs mer om INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

INSU- Installationsbranschens utbildnings- och utvecklingscenter

Kungsgatan 2 A
641 30 Katrineholm

 Visa telefonnummer