Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Hållbar Ledare - ledarprogram

Inspiro EQ Consulting AB
Kort om utbildningen
ca 8 månader
47 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Uppstart enligt önskemål - Stockholm
Företagsanpassad utbildning
Stockholm
Svenska

Kursbeskrivning

Ledarskapsprogram som ger dig nycklar till ett
hållbart och framgångsrikt ledarskap

Att arbeta som chef är utvecklande och givande men kan också vara en stor utmaning. Förutom att leda en verksamhet, sitta på möten, administrera och mycket annat, så ska du hinna vara en ledare för ditt team. Att vara den som kan stötta, utveckla och inspirera dina medarbetare.

Nyckeln till ett hållbart ledarskap är att först och främst kunna leda sig själv. Det handlar också om att motivera och inspirera människor att se en vision och ett syfte. Genom att skapa samverkan snarare än kontroll som ledare skapas synergi. Ett värde som leder till framgång och hållbar utveckling.

I detta ledarprogram kommer du att utforska dina egna förmågor för att få nya insikter om var du själv befinner dig och vad du kan utveckla för att nå ett hållbart ledarskap. Du kommer att få ta del av flera kraftfulla och praktiska verktyg för ett coachande förhållningssätt vilket kommer att ge mer engagerade och motiverade medarbetare.

Upplägg
Innan programmet startar genomför du ett EQ-test som mäter din emotionella intelligens. Du får en timmes individuell återkoppling på din EQ-profil innan utbildningen startar. Din personliga EQ-profil hjälper dig att få viktiga insikter om dina beteenden och hur du kan utveckla dem i relation till dig själv och andra. Forskning visar att det krävs en hög grad av självmedvetenhet för att leda andra på bästa sätt.

Vi startar upp med en två dagars utbildning i det hållbara ledarskapet. Därefter ses vi ca var 6:e vecka för en workshop på 3 timmar under 6 tillfällen. 

Under programmet blir du även coachad utifrån din EQ-profil för att du ska kunna fördjupa dig i något av dina utvecklingsområden med syftet att säkerställa resultat som är hållbara.

EFFEKTER AV UTBILDNINGEN

  • Att kartlägga och utveckla din emotionella intelligens, i kombination med det coachande förhållningssättet, leder till varaktiga beteendeförändringar som kommer att förbättra ditt sätt att leda dig själv och arbeta tillsammans med andra.
  • Genom att du själv får en ökad medvetenhet om dina styrkor och utvecklings-områden, så får du även en bättre förståelse för andra. 
  • Du kommer att kunna hantera dig själv, hantera andra och vad som händer i omgivningen på ett mer effektivt sätt.
  • När du utvecklas som ledare kommer du att få nöjdare medarbetare som blir mer engagerade och motiverade. 
  • Lägre personalomsättning och högre produktivitet, vilket i förlängningen leder till ökad lönsamhet.

Målgrupp

Ledarprogrammet riktar sig till chefer som vill utvecklas till att bli hållbara och coachande ledare för att få en högre effektivitet och lönsamhet i organisationen.

Kursinnehåll

Ledarprogrammets innehåll:

  • EQ-test med individuell återkoppling
  • Utbildningen Det hållbara ledarskapet 2 heldagar
  • 6 st workshops á 3 tim ca var 6:e vecka
  • Individuell coaching 6 tillfällen
  • Återmätning av din EQ efter avslutad coaching

Upplägg

Uppstart - Det hållbara ledarskapet 2 dagars utbildning

Syfte

Utbildningen Det Hållbara Ledarskapet syftar till att utveckla dig som chef till en hållbar och emotionell intelligent ledare, något som ger starka och positiva effekter på personalen med förhöjd effektivitet, produktivitet och trivsel.

Mål

Genom att kombinera en väl utvecklad EQ med ett coachande förhållningssätt möjliggörs att du som chef kan leda andra och hantera det som sker i omgivningen på ett kvalitativt, framgångsrikt sätt och hållbart sätt.

Genomförande

Teori och olika genomgångar kring EQ, Coachande ledarskapet, Feedback m.m. kommer att varvas med många konkreta övningar som vi arbetar med i gruppövningar, parövningar och enskilt arbete. Utbildningen sker i fysisk miljö men går också att genomföra online för deltagarna.


Därefter 6 workshops ca var 6:e vecka.

Modul 1- Ledarstilar (heldag)

Mål & syfteVilka ledarstilar finns det och hur fungerar de i olika situationer? Här ser vi på hur man bäst använder och utvecklar sina ledare- , chef- , coachstilar.

Förväntat resultat: Att ni får insikt om vilken/vilka ledarstilar ni använder. Det ger en ökad förståelse om er själva som grupp och hur era ledarstilar påverkar era team.

Modul 2 - EQ på gruppnivå

Mål & syfte:  Styrkor och utvecklingsområden på gruppen samlade EQ. 

Förväntat resultat: En ökad förståelse och medvetenhet kring gruppens EQ samt identifiering av styrkor och utvecklingsområden. 

Modul 3 - Laget före jaget

Mål & syfte: Hitta gemensamma strategier för att kunna agera som ett team och nå gemensamma framgångar.

Förväntat resultat: En starkare teamkänsla och ett gemensamt förhållningssätt i hur ni agerar utifrån teamets bästa.

Modul 4 - Feedback

Mål & syfte: Feedback är oerhört central för att medarbetaren ska arbeta konstruktivt, effektivt, nå sin fulla potential och på så sätt bidra till att målet för verksamheten nås.

Förväntat resultat:Att ni lär er olika typer av feedback och hur ni använder dem på bästa sätt. Det ger en ökad insikt i hur kraftfullt och motivationshöjande en bra feedback kan vara.

Modul 5 -  Kommunikationsstilar

Mål & syfte: Vilka naturliga kommunikationsstilar har vi? Vi tittar närmare på DISC modellen som beskriver våra beteenden i färger.

Förväntat resultat: Att du som ledare blir medveten om din egen kommunikationsstil och hur du ska kommunicera med dina medarbetare för ökad förståelse.

Modul 6 -  Summering - action plan

Mål & syfte: En summering av hela programmet med övningar från de olika modulerna

Förväntat resultat: Att ledningsgruppen får en samlad bild av utvecklingen i programmet. Vilka lärdomar har ni fått? Vad är nästa steg och vilken action plan ska ni ha?

Under programmets gång får varje deltagare individuell coachning baserat på sin egen EQ-profil.

Ledarprogrammet baseras på fysiska möten, men går även att anpassa till online möten.

Tid & plats

Uppstart enligt era önskemål i ca 8 månader framåt.

Investering

47.500 kr + moms per person. Minst antal deltagare 6 personer.

Erbjudande

Kursledare

Louise Mebius

Louise Mebius
Tel: 0708-10 51 66

VD och grundare av Inspiro EQ Consulting.
ICF-certifierad coach, Reiss Motivation Master, EQ-expert

Certifierad i flera arbetspsykologiska tester såsom EQ-i, Facet5 ledarskapstest, Reiss Motivation Profile, Scales analytiska tester och Extended DISC. Louise har 30 års arbetserfarenhet som bland annat marknadschef, rekryteringskonsult, managementkonsult, coach och ledarutvecklare.

Examen, diplom m.m.

Alla deltagare får ett diplom som Certifierad Hållbar Ledare.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hållbar Ledare - ledarprogram, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Inspiro EQ Consulting AB

Vi utvecklar chefer till hållbara ledare

Inspiro hjälper dig att utveckla ledarskapet till en ny nivå. Vi anser att EQ (Emotionell Intelligens) är en mycket viktig framgångsfaktor som bidrar till en högre lönsamhet i en organisation. Vår vision är utveckla chefer till framgångsrika och hållbara ledare...


Läs mer om Inspiro EQ Consulting AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Inspiro EQ Consulting AB

Stortorget 7
111 29 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hållbar Ledare - ledarprogram!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 8 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hållbar Ledare - ledarprogram från Inspiro EQ Consulting AB, fyll i dina uppgifter: