Visa utbildning.se som: Mobil

UX & Agil Utveckling - Grundkurs

Informator
Kort om utbildningen
3 dagar
19 900 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-05-26 - Distans
Distans, Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
19 900 SEK
2021-05-26

Distans
19 900 SEK
2021-06-02

Distans
19 900 SEK
2021-08-24

Stockholm
19 900 SEK
2021-05-26

Kursbeskrivning


I denna UX-fokuserade utbildning lär dig hela processen att utifrån ett agilt synsätt skapa användbara tjänster och funktioner med en fantastisk användarupplevelse!
– Att gå från ”Good enough” till ”Great”. Från förstudier, via övergripande design till praktiska användbarhetsutvärderingar.
 
 

Kursbeskrivning
Genom att kontinuerligt varva praktik och teori lär du dig processen att utifrån användarens behov och situation utveckla  funktioner eller innehåll med rätt användarupplevelse. Utbildningens teoriavsnitt blandas med diskussioner, erfarenheter och många praktiska övningar. Utbildningen är processinriktad och består till minst 40-50 % av praktiskt arbete med grupparbeten och diskussioner..
Du får lära dig hur du arbetar effektivt med användbarhet och UX innan, under och efter ett utvecklingsprojekt med agila och användarcentrerade metoder.
I den praktiska delen av kursen får du ta fram en prototyp till en webbaserad tjänst - från målgruppsanalys till en utvärdering av den första prototypen och lära dig själva utvecklingsprocessen.
Praktiskt arbete
Det praktiska grupparbetet löper som en röd tråd under hela utbildningen. Utifrån ett företags behov och målgruppsanalys omsätter vi i praktiken det vi gått igenom under respektive avsnitt. Personas och scenarier skapas, krav formuleras och prototyper tas fram , som vi slutligen utvärderar i en testsituation.
 

Introduktion

Syftet med introduktionen är att ge en övergripande bild av vad denna kurs handlar om när det gäller UX, användbarhet och användarcentrerad agil design. 

Användbarhet, UX och användarcentrerad utveckling (UCD)

Varför ska man arbeta användarcentrerat och vad innebär det? Hur utvecklar man användarcentrerat som beställare, kravställare, utvecklare, Product Owners och Scrum Masters och andra, och vad behövs veta för framgångsrika projekt.
Vem är UXaren? Yrkesrollen, kunskaper och dess plats i teamet gås igenom.

Agil användarcentrerad design (Agil UX)

Idag används mer och mer Agila metoder, Scrum och Lean som processmetoder i utvecklingen. Hur möts användbarhet och agil utveckling, vad innebär Agil UX och Lean UX i praktiken?

Målgrupper och målgruppsanalys

Målgruppsanalysen är fundamentet i UX-arbetet, hur man får kunskap om målgrupperna, det vill säga de personer som är tänkta att använda tjänsten, appen eller produkten. De för vilka man vill skapa värde och nytta. Analyser genererar ofta mycket data, och kursen tar upp exempel på verktyg för att arbeta med dessa datamängder.
Avsnittet inkluderar även hur man använder en målgruppsanalys för att ta fram personas, user stories och scenarier.

Kravställning

Precis som när man jobbar med agil kravhantering, har man inom användbarhetsområdet i många år arbetat med iterativ kravutveckling. Hur arbetar man med krav både inom traditionell och Agil UX?

Design

Vad är design egentligen? Grafisk design, informationsdesign och interaktionsdesign diskuteras och hur man kan bättre förstå hur användare interagerar med produkter och tjänster.

Prototyper

Vad är prototyper, vad är wireframes? Hur använder man dem i användarcentrerad design? Vi går även igenom deras olika fördelar och begränsningar.
Det finns många olika verktyg för prototyping. Några diskuteras i kursen och en kortare introduktion ges för ett av de mer populära, Balsamiq. 

Att genomföra användbarhetsutvärderingar

Att utvärdera med testpersoner är själva hjärtat i att arbeta användarcentrerat. Kursen går igenom olika praktiska metoder för att hämta in data och kunskap om användningen av de prototyper grupperna utvecklat.

Avslutning

Reflektioner kring vad deltagarna lärt sig under de här dagarna och vad man kan ta med sig.

 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om UX & Agil Utveckling - Grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera UX & Agil Utveckling - Grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen UX & Agil Utveckling - Grundkurs från Informator, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar