Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

UX & Agil Utveckling

Informator
Kort om utbildningen
3 dagar
19 900 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Stockholm

Kursbeskrivning

I denna UX-fokuserade utbildning lär dig hela processen att utifrån ett agilt synsätt skapa användbara tjänster och funktioner med en fantastisk användarupplevelse!

– Att gå från ”Good enough” till ”Great”. Från förstudier, via övergripande design till praktiska användbarhetsutvärderingar.

Målsättningen är att ge dig verktygen att kunna utveckla system, webbtjänster eller appar med hög upplevd kvalitet.

Utbildningen förutsätter åtminstone en grundläggande erfarenhet av IT-utveckling eller kravställning. Kursen passar såväl utvecklare, designers som kravställare och projektledare. Inga förkunskaper om agila metoder som Scrum, LeanUX eller Kanban är nödvändiga, även om det kan vara en fördel, då de kommer att kort introduceras i kursen, om det behövs.

Kursmaterial på svenska ingår.

Utbildningen vänder sig till dig som ska utveckla, beställa eller kravställa gränssnitt, tjänster eller funktioner med hög UX. Du kan t.ex. vara systemerare, webb/app-utvecklare, designer, programmerare, projektledare, Scrum Master eller kravställare.

Kursbeskrivning

Genom att kontinuerligt varva praktik och teori lär du dig processen att utifrån användarens behov och situation utveckla  funktioner eller innehåll med rätt användarupplevelse. Utbildningens teoriavsnitt blandas med diskussioner, erfarenheter och många praktiska övningar. Utbildningen är processinriktad och består till minst 40-50 % av praktiskt arbete med grupparbeten och diskussioner..

Du får lära dig hur du arbetar effektivt med användbarhet och UX innan, under och efter ett utvecklingsprojekt med agila och användarcentrerade metoder.

I den praktiska delen av kursen får du ta fram en prototyp till en webbaserad tjänst - från målgruppsanalys till en utvärdering av den första prototypen och lära dig själva utvecklingsprocessen.

Innehåll:

 1. Introduktion
 • Syftet med introduktionen är att ge en övergripande bild av vad denna kurs handlar om när det gäller UX, användbarhet och användarcentrerad agil design. 
 1. Användbarhet, UX och användarcentrerad utveckling (UCD)
 • Varför ska man arbeta användarcentrerat och vad innebär det? Hur utvecklar man användarcentrerat som beställare, kravställare, utvecklare, Product Owners och Scrum Masters och andra, och vad behövs veta för framgångsrika projekt.
 • Vem är UXaren? Yrkesrollen, kunskaper och dess plats i teamet gås igenom.
 1. Agil användarcentrerad design (Agil UX)
 • Idag används mer och mer Agila metoder, Scrum och Lean som processmetoder i utvecklingen. Hur möts användbarhet och agil utveckling, vad innebär Agil UX och Lean UX i praktiken?
 1. Målgrupper och målgruppsanalys
 • Målgruppsanalysen är fundamentet i UX-arbetet, hur man får kunskap om målgrupperna, det vill säga de personer som är tänkta att använda tjänsten, appen eller produkten. De för vilka man vill skapa värde och nytta. Analyser genererar ofta mycket data, och kursen tar upp exempel på verktyg för att arbeta med dessa datamängder.
 • Avsnittet inkluderar även hur man använder en målgruppsanalys för att ta fram personas, user stories och scenarier.
 1. Kravställning
 • Precis som när man jobbar med agil kravhantering, har man inom användbarhetsområdet i många år arbetat med iterativ kravutveckling. Hur arbetar man med krav både inom traditionell och Agil UX?
 1. Design
 • Vad är design egentligen? Grafisk design, informationsdesign och interaktionsdesign diskuteras och hur man kan bättre förstå hur användare interagerar med produkter och tjänster.
 1. Prototyper
 • Vad är prototyper, vad är wireframes? Hur använder man dem i användarcentrerad design? Vi går även igenom deras olika fördelar och begränsningar.
 • Det finns många olika verktyg för prototyping. Några diskuteras i kursen och en kortare introduktion ges för ett av de mer populära, Balsamiq. 
 1. Att genomföra användbarhetsutvärderingar
 • Att utvärdera med testpersoner är själva hjärtat i att arbeta användarcentrerat. Kursen går igenom olika praktiska metoder för att hämta in data och kunskap om användningen av de prototyper grupperna utvecklat.
 1. Avslutning
 • Reflektioner kring vad deltagarna lärt sig under de här dagarna och vad man kan ta med sig.

Praktiskt arbete

Det praktiska grupparbetet löper som en röd tråd under hela utbildningen. Utifrån ett företags behov och målgruppsanalys omsätter vi i praktiken det vi gått igenom under respektive avsnitt. Personas och scenarier skapas, krav formuleras och prototyper tas fram , som vi slutligen utvärderar i en testsituation.

Vad tycker våra kursdeltagare"I found that Informator is very well structured, both in the way they planned the course material and the overall days in general.""Mycket bra genomförd kurs med massa idéer och nya upptäckter för min del" "Riktigt bra och och grymt mycket jag direkt tar med mig i jobbet! :)""The course is excellent and delivered by a really motivated teacher.""Kunnig och engagerad lärare. Mycket motfrågor som stimulerar dialog" "Allt igenom en mycket bra utbildning!"

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om UX & Agil Utveckling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner.

Mattias Hjalmarsson, Advania AB
(4)
4 av 5
Tina Vincent, Kodcentrum
(5)
5 av 5
Jakob Robertsson
(5)
5 av 5

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar