Visa utbildning.se som: Mobil

Strategisk Kommunikation för Projektledare

Informator
Kort om utbildningen
1 dag
10 950 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Stockholm

Kursbeskrivning

I denna endagsutbildning i högt tempo ger vi dig som framgångsrik projektledare en nyckelroll med hjälp av strategisk kommunikation. Vi skapar och sätter best practice kring samtliga steg i kommunikationsplanen och efter avslutad kurs har du en färdig plan med aktiviteter som du omgående kan applicera i din egen verksamhet.

Kommunikation är en avgörande faktor i alla typer av projekt oavsett storlek. Med genomtänkt kommunikation så leder du projektet mot ditt önskade resultat och navigerar effektivt genom förväntningar, förändringar och eventuellt motstånd i omvärlden.

Kursen kräver inga direkta förkunskaper, men erfarenhet av projektarbete är en fördel

Gedigen kursdokumentation ingår i form av åhörarkopior, en mall för kommunikationsplan samt checklistor. Kursen varvar teoriavsnitt med konkreta övningar, gruppdiskussioner och reflektioner.

Kursen vänder sig till dig som arbetar i projekt, antingen i en uppstartsfas eller i ett pågående projekt. Du är antagligen projektledare, men kursen går även att applicera i en projektgrupp.

Utbildningens fokus

Fokus under dagen är insikten om hur du med strategisk kommunikation som ett verktyg kan uppnå optimala resultat i ditt projektarbete. Vi går tillsammans igenom en kommunikationsplansmodell och bygger steg för steg ett verktyg du omgående kan ta med och införa i din egen verksamhet.

Efter avslutad kurs har du en färdig kommunikationsplan med flera aktiviteter som du direkt kan applicera på dina planerade eller pågående projekt.

Innehåll

- Kommunikation är en framgångsfaktor

 • Nyttan med kommunikation i projekt
 • Strategihjulet:
  1. Analys
  2. Planering
  3. Genomförande
  4. Uppföljning

- Så här skapar du projektets kommunikationsplan

 • Kartlägga och prioritera intressenter
 • Formulera kommunikationsmål
 • Välja kanaler och arenor för kommunikation
 • Formulera budskap som når in
 • Planera kommunikationsinsatser
 • Följa upp resultat

- Summering och tips för att lyckas

Presentation kursledare

Margareta (Meta) Stefanutti är kommunikatör och har tjugo års erfarenhet av förändringsarbete, bland annat i roller som kommunikationschef och projektledare. Hon har arbetat med förändring i alla dess former, från införande av nya IT-lösningar till företagsfusioner och förändring av organisationskulturer. Margareta har bland annat arbetat som konsult och projektledare inom IT- branschen, varit kommunikationschef på MTR som driver Stockholms tunnelbana samt arbetat med förändring och ledarskap på Green Cargo och Karolinska Universitetssjukhuset.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Strategisk Kommunikation för Projektledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Carina Bjärme
(5)
5 av 5

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Strategisk Kommunikation för Projektledare från Informator, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar