Visa utbildning.se som: Mobil

SPSS 4 - Mixed models och multivariata metoder

Informator
Kort om utbildningen
0 dagar
9 800 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2021-06-08 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans, Göteborg, Stockholm

Kursbeskrivning


Kursen ger dig en översikt i metoden som vanligen förkortas till LMM, nämligen linjära mixade modeller. Kursen ger dig även en inblick i tidsseriernas värld samt några multivariata metoder.
Denna kurs kommer under första dagen att behandla två avancerade statistiska områden, nämligen mixade modeller och tidsserier. De mixade modellerna delas upp i linjära (används ofta vid upprepade mätningar och förkortas LMM, linear mixed models) samt generaliserade modeller (förkortas GLMM, generalized linear mixed models) men endast LMM kommer att beröras i denna kurs. Under den andra dagen kommer ett par multivariata statistiska modeller att utforskas. Dessa metoder används ibland som hypotesgenererande metoder och har alltså som syfte att gå igenom ett material hypoteslöst. Faktoranalys används oftast på två sätt, del som hypotesgenerareande men även som hypotesbekräftande metod (exempelvis vid validering av enkäter).

DAG 1
MIXED MODELSLinear
TIDSSERIEANALYSExponentiell utjämningARIMA
DAG 2
MULTIVARIATA OCH EXPLORATIVA METODERKlusteranalys [Hierarkisk, K-means, Two-step Cluster]DiskriminantanalysFaktoranalys

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om SPSS 4 - Mixed models och multivariata metoder, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen SPSS 4 - Mixed models och multivariata metoder från Informator, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera SPSS 4 - Mixed models och multivariata metoder!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar