Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Scrum Master med Certifiering

Informator
Kort om utbildningen
2 dagar
19 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-24 - Göteborg
Öppen utbildning
   
Göteborg, Stockholm

Kursbeskrivning

En Scrum Master ansvarar för att teamet fungerar och är produktivt. Scrum Master har en coachande funktion och ska se till att teamet har rätt förutsättningar att arbeta i rätt riktning och leverera värde.

Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper i Scrum som metod och introducerar dig i verktygen du behöver för att få teamet att bli kreativt, produktivt och leverera med kvalitet. Utbildningen passar både för dig som skall arbeta som Scrum Master och även du som har en annan roll men behöver förståelse för hur Scrum används.

Missa inte vår fortsättningskurs för erfarna Scrum Masters: Professional Scrum Master II

Om du jobbar enligt SAFe rekommenderar vi SAFe® 4.6 Scrum Master with SSM Certification

Du behöver inga konkreta förkunskaper om Scrum, men kom förberedd och se till att ha läst Scrum-guiden på http://scrumguides.org! Testa gärna dina kunskaper i minitestet 'Scrum Open' som du hittar på scrum.org.

Kursmaterialet är på engelska.

Kursavgiften omfattar ett certifieringsförsök. Efter avslutad kurs ges du möjlighet att certifiera dig till Professional Scrum Masters level 1 (PSM I) via Scrum.org. Efter genomförd kurs får du ett lösenord via Scrum.Org.

Utbildningen lämpar sig för dig som ska arbeta som Scrum Master/Teamcoach för ett agilt team. Den lämpar sig också för dig som är teammedlem eller om du arbetar väldigt nära ett agilt team och önskar få en djupare förståelse för Scrum.

Du får lära dig

Under kursens gång får du lära dig om Scrum som ramverk och varför det fungerar. Du blir väl förtrogen med handgreppen och lär dig tillämpa dem på rätt sätt. Informators Scrum Master-utbildning levereras av agila experter som arbetar med flera av Sveriges största arbetsgivare inom såväl offentlig som privat sektor. Våra kursledare har hjälpt företag och förvaltningar under flera år och utöver våra öppna, schemalagda kurser genomförs företagsinterna utbildningar så gott som varje vecka runtom i Sverige!

Ur innehållet

- Introduktion till agila metoder och Scrum som ramverk
- Rollerna i Scrum
- Hur team fungerar
- Scrum Masterns roll
- Storleksestimering, tjänsteklasser, och tidsprognoser
- Att mäta teamets hastighet (Velocity)
- Synlighet och transparens (Burndown Charts etc)
- Kravfångst, backlog och sprintplanering
- Effektiv undantagshantering vid oplanerat arbete
- Om att stötta produktägaren
- Retrospektiv/förbättringsmöten

 Note! This course may be held by an English-speaking teacher, contact us for further information. 

"Toppbetyg!""Mycket bra genomförd kurs. Bra fart, mycket dialog mellan kursledare och deltagare. Duktig och pedagogisk ledare." "Riktigt bra och fantastiskt pedagogisk kurs! :)""Rapp, avslappnad, personlig lärare.” "The instructor is excellent and he has quite a good grip on the subject. Probably the best instructor for these kind of short courses.  Really good and motivated teacher.""Kunnig och engagerad. Bra med mycket motfrågor!." "Allt igenom mycket bra. Imponerad.""Superbra, lagom tempo, pedagogiskt, kul!""Mycket begåvad och bevandrad inom ämnet, föreläser ej, utan ifrågasätter och uppmanar till diskussion."

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Scrum Master med Certifiering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 51 recensioner.

Monica Stjernqvist, Limeray AB
(5)
5 av 5
Magnus Holmgren, Grounder AB
(5)
5 av 5
Martin Landhage, Msc Solutions
(4)
4 av 5

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 51 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar