Visa utbildning.se som: Mobil

Retorik – konsten att övertyga och argumentera

Informator
Kort om utbildningen
2 dagar
20 450 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-26 - Göteborg
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
2019-11-26  
20 450 SEK
2020-02-20  
20 450 SEK
2020-05-14  
20 450 SEK
Stockholm
2019-11-26  
20 450 SEK
2020-02-20  
20 450 SEK
2020-05-14  
20 450 SEK

Kursbeskrivning

Retorik är inte bara konsten att övertyga, det är framförallt förmågan att engagera!

Kommunikation är en allt viktigare konkurrensfaktor för att nå framgång, detta märks tex. på konsultföretag där mjukvarukonsulter inte bara är experter på Java och Microsoft. De utbildar partners, tar fram nya affärsidéer internt, utvecklar produkter och tjänster, har föreläsningar för kunder och bidrar med innovativa lösningar och förbättringsförslag.

De senaste 10 åren har det skett en markant ökning av arbetsuppgifter som inbegriper att kommunicera i olika situationer med olika målgrupper. En bekräftelse på att vi inte bara behöver IQ och EQ, utan även PQ – Presentation Skills!   

 Kursledare

Jan Kronkvist är en inspirerande utbildare och har arbetat som coach och föreläsare sedan många år. Han är expert på retorik, ledarskap och kommunikation.

Jan är en mycket uppskattad utbildare med en unik förmåga att förmedla kunskap som deltagarna förstår, ser nyttan med och direkt kan tillämpa i praktiken. Han skräddarsyr varje uppdrag efter målgruppens behov och förväntningar. På hans kurser får du konkreta verktyg för hur du kan kommunicera, leda och använda retorik.

 "Vad är ditt främsta verktyg som kommunikatör? Du själv naturligtvis. Dina ord, din röst och ditt kroppsspråk är fantastiska verktyg som kan påverka alla som lyssnar på dig, om dina verktyg är vassa och du kan använda dem optimalt. Frågan är om du är redo att vässa din retorik? I så fall anmäl dig till kursen!"

Inga speciella förkunskaper. Däremot är det bra om du funderar på situationer ”riktiga case” som du vill träna på under utbildningen.

Kursmaterial på svenska ingår.

• Du som behöver uppnå bättre effekt genom att presentera tydligt, engagerat och övertygande i olika situationer.

• Du som behöver fler verktyg för att kunna påverka olika målgrupper genom att använda retorikens verktygslåda. OSV!....

Under denna utbildning får Du lära dig knepen att presentera framgångsrikt. Du tränar och lär dig använda retorikens tekniker som gör att du effektivt kan planera, förbereda och framföra dina budskap engagerande och övertygande.

Sju retoriska tekniker för att presentera bättre

1. Målgruppstekniker

För att nå fram med budskapet ska du utgå från din målgrupps referensramar – inte din! Vidga ditt perspektiv: lär dig att analysera din situation och din mottagare så når du hela vägen fram.

2. Argumentationens ABC

Om du vill övertyga måste du kunna förstärka ditt budskap med argument och ha en tydlig struktur med relevant information. Lär dig att samla rätt innehåll, fördela det och skapa hållbara argument som kan accepteras av målgruppen.

3. Språktekniker

För att effektivisera ditt budskap behöver du engagera mottagarna med ett tydligt och tilltalande språk. Du får lära dig retorikens språkknep som bidrar till förståelse och förtydligar ditt budskap.

4. Rösttekniker

Vad du säger har stor betydelse – men hur låter du när du framför ditt budskap? Utveckla din röst och stämma med enkla rösttekniker. Med konstpauser, betoningar och variation av röstläget kommer du att göra intryck på mottagarna genom dina uttryck.

5. Kroppsspråkstekniker

Av dina uttrycksmedel är kroppsspråk ditt viktigaste redskap för att ge ett trovärdigt intryck – hela 56 % enligt en amerikansk studie. Lär dig kroppshållningar, positionering och gester som du har nytta av när du vill sticka ut eller smälta in. 

6. Powerpointtekniker

Att använda visuella hjälpmedel och få rätt effekt är en konst. Det kan bli succé eller platt fall. Lär dig att använda powerpointbilder som förstärker och förtydligar ditt budskap.

7. Mentala strategier

Att våga, vilja och kunna är tre nycklar för att du ska utveckla din kommunikativa förmåga. Lär dig mentala strategier för att bli en framgångsrik kommunikatör när du möter din publik.

Innehåll:

• Effektiv förberedelse som stärker dig

• Disponera din presentation – vad vill du uppnå?

• Anpassa syfte och budskap efter målgrupp

• Att tala så andra lyssnar – val av språkbruk

• Bli medveten om de signaler du sänder ut

• Sätt att bli engagerad och skapa engagemang

• Fängslande inledningar och starka avslutningar

• Kroppsspråk som förstärker ditt budskap

• Så bemöter du kritiska frågor och motargument

• Utveckla din röst och utstrålning för att engagera

• Så omvandlar du nervositet till positiv anspänning

• Att presentera för ledning, marknad och verksamhet

• Bildspråk och Power Point som förenklar och förstärker

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Retorik – konsten att övertyga och argumentera, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Xuan Nguyen
(5)
5 av 5
Patrik Millberg
(5)
5 av 5

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området