Visa utbildning.se som: Mobil

Projektledning med agila metoder – Informator

”Nu förstår jag hur allt hänger ihop”

Lars Sundermeyer har tidigare arbetat som projektledare
och kände därför till begreppen Scrum och Kanban redan
innan han bokade sig på 2-dagarskursen.  Lars valde att
delta på Informators kurs Projektledning med Agila metoder 
för att ta reda på om det fanns delar av agil projektledning 
som gick att implementera i hans dagliga arbete.


Sedan 2010 har Lars Sundermeyer arbetat som konsultchef/kundansvarig på Humandata och hans arbete består bland annat av att skapa de rätta förutsättningarna för företagets konsulter.

– Till viss del använder jag redan kunskaperna om ett agilt förhållningssätt i mitt ledarskap, jag arbetar mer coachande än detaljstyrande, berättar Lars Sundermeyer.

Kunskap om de rätta förutsättningarna

Projektledning med agila metoder När projekt bedrivs agilt delas arbetet upp i korta steg.  
När ett steg är avklarat fortsätter projektgruppen till nästa.  
Att arbeta på detta sätt möjliggör förändringar i projektet,
även när det pågått under en tid.

För att agila projekt ska bli så lyckade som möjligt bör du
ha kunskap om bland annat de förutsättningar som krävs
för att metodiken ska vara tillämpbar. Denna förståelse, tillsammans med en mängd tips och knep, får du under Informators kurs Projektledning med agila metoder.

– I början var jag lite tveksam till arbetssättet, men det kan ha berott på att jag inte riktigt visste hur man arbetade agilt. Under kursen fick jag lära mig de detaljer som jag saknade. Nu är jag mindre tveksam och har fått en förståelse för hur allt hänger ihop, säger Lars Sundermeyer.

Teori blandat med praktiska övningar

Informators kurs Projektledning med agila metoder, som Lars Sundermeyer deltog i, inleds med en teoretisk genomgång. Efter detta följer praktiska övningar i mindre grupper där du får möjlighet att diskutera erfarenheter och åsikter med de övriga kursdeltagarna. Att få ta del av andra deltagares lärdomar, som arbetar i andra företag och brancher, var något Lars Sundermeyer tyckte var extra intressant och givande.

– Det allra bästa med kursen var kursledaren Freddie Hahn, han tog upp både teori och praktik på ett bra sätt. Särskilt mycket tyckte jag om när han tog upp exempel från verkliga livet och situationer då agila metoder fungerat bra och mindre bra, berättar Lars Sundermeyer.

Du behöver inte ha kunskaper i systemutveckling eller arbeta på ett IT-företag för att läsa kursen Projektledning med Agila metoder, däremot rekommenderar Informator att du har erfarenhet av projektledning och projektarbete. När kursen avslutats har du kunskaper om olika slags agila metoder som går att applicera på såväl privat och offentlig sektor som för tjänsteföretag, oavsett bransch. 

Ökad efterfrågan på agila metoder

Nu efter att kursen har avslutats kommer Lars Sundermeyer att fortsätta sitt arbete på Humandata och se hur han kan använda de metoder han lärde sig under kursen.

– De agila metoderna jag lärt mig går att använda i mitt ledarskap och jag märker att agila metoder efterfrågas mer och mer från våra kunder. Jag skulle rekommendera kursen främst till projektledare och konsultchefer för att öka förståelsen för metoden och få möjlighet att skapa en bättre leverans.

____

Kursen Projektledning med Agila metoder hålls som öppen, schemalagd utbildning i Stockholm och Göteborg hos Informator och kan levereras över hela landet som företagsintern utbildning.

Läs mer om kursen här..Läs mer om Informator

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Informator och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!