Visa utbildning.se som: Mobil

PTRS2023 Kom igång med PowerShell

Informator
Kort om utbildningen
3 dagar
21 750 SEK Momsfri
   
Distans, Stockholm

Kursbeskrivning


Jobbar du med Microsoftplattformar, men aldrig fått tillfälle att komma igång med PowerShell scripting eller om du tycker att DOS-prompten är bra, men är utdaterad, är detta labben du inte kan missa! Lär dig allt värt att veta för att komma igång med PowerShell i din IT-miljö. Det moderna, kraftfulla och samtidigt det mest lättlärda scriptspråket som finns idag.PowerShell har blivit en ny standard för hur man administrerar Microsoftoperativ och servertjänster. Faktum är att flera funktioner i Microsofts eco-system har PowerShell som enda inbyggda administrationsgränssnitt. Samtidigt är Windows PowerShell en mycket kraftfull scripting- och autmations-motor. Senaste versionen av PowerShell har kraftfulla verktyg för konfiguration, fjärradministration, applikationshantering vilket innebär att du kan automatisera mer eller mindre allt i din infrastruktur.

Detaljerad beskrivningI denna PowerShell-kurs lär du dig grunderna i PowerShell, Microsofts primära management ramverk.Vi går igenom grunderna som navigering i systemet, cmdLets, pipelines, hantering av objekt, hantering av variabler, stränghantering, arrayer, satser och loopar, funktioner och moduler samt hantering WMI och PowerShell remoting. Vi kommer även gå in i detalj på PowerShell scripting och säkerhet samt se hur vi kan använda Windows PowerShell Remoting och Desired State Configuration. Du får också en inblick i hur du kan automatisera, hantera och konfigurera operativsystemet, Active-Directory och andra serverteknologier.Windows PowerShell används idag till allt från Active-Directory till Skype för Business och Azure.Du lär dig:- Att jobba med Windows PowerShell som kommandotolk.- Grundläggande PowerShell scripting- Funktioner, script och moduler- Felhantering- Flödeskontroll- Filhantering- PowerShell remoting - Hantering av processer, tjänster och eventloggar- Automatisering, hantering och konfiguration av operativsystem- Automatisering, hantering och konfiguration av Active Directory- Konfigurering av operative system med Desired State Configuration- Hantering av applikationer med den nya pakethanteraren OneGet.Den här labben är skräddarsydd för nybörjare av PowerShell. Vi går igenom vad du behöver kunna för att automatisera din miljö och underlätta ditt dagliga arbete med hjälp av Windows PowerShell 5.1

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om PTRS2023 Kom igång med PowerShell, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen PTRS2023 Kom igång med PowerShell från Informator, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera PTRS2023 Kom igång med PowerShell!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar