Visa utbildning.se som: Mobil

Hann du inte se alla inspirerande föreläsningar på Upskill & Reskill? Inga problem! Allt finns tillgängligt t o m 26 januari kl 23.59. Tipsa gärna fler som inte hunnit kolla. Gå direkt till eventet! ⭐

Presentationsteknik

Informator
Kort om utbildningen
2 dagar
19 450 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-02-03 - Distans
Distans, Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
19 450 SEK
2022-02-03

Göteborg
19 450 SEK
2022-04-27

Stockholm
19 450 SEK
2022-04-27

Göteborg
19 450 SEK
2022-06-08

Kursbeskrivning


På den här utbildningen lär du dig hur du drar nytta av dina egna personliga resurser för att genomföra övertygande och intressanta presentationer. Utbildningen byggs upp med praktiska arbetspass där teoriavsnitten steg för steg varvas med praktik.

Planering och förberedelser
Förutsättningarna för en lyckad presentation är noggranna förberedelserna. Vilka är åhörarna? Vad ska presentationen leda till? Vad är budskapet och hur ska presentationen byggas upp för att lyfta fram budskapet? Hur skapas ett upplägg som är tydligt och engagerande?
Under utbildningen arbetar vi med en lättanvänd och effektiv metod för planering och förberedelser. Analys av budskap och mål, disposition och utformning av presentationen är viktiga moment i denna del.
Åhörarstöd och manus
Behövs bildstöd eller annat stöd? Hur ska det utformas och användas? Vilka risker finns med PowerPoint-fokuserade presentationer? Hur håller jag ordning på mitt eget upplägg? Vad är ett bra manus?
Vi lär oss hur material och manus kan utformas för bästa möjliga stöd för åhörare och presentatör.
Framförande
Hur mycket betyder presentatören själv för en bra presentation? Vad är karisma? Hur kommunicerar jag? Vad säger jag och vad hör andra? Vilka sidor kan jag utveckla? Hur gör man?
Vi lär oss om kommunikation och vad ett åhörarfokuserat framträdande innebär. Diskussioner och praktisk träning varvas under kursen.
Hantera rampfeber
En viss anspänning inför ett framträdande upplever de flesta människor ibland. Men när anspänningen övergår till akut rampfeber och ångest som begränsar oss eller i värsta fall får oss att avstå från framträdanden och uppdrag - då är det dags att göra något åt den. Tänk när du kan se fram mot nästa presentation med glädje och förväntan! Det är faktiskt möjligt. Du får några viktiga verktyg med dig från denna utbildning!
Lär dig av andra!
Utöver egen träning får du under denna kurs också både ge och ta emot feedback från övriga kursdeltagare. Genom att iaktta och lyssna till andra lär vi oss också något om oss själva.
Inom gruppen kan vi ha kommit olika långt i vår träning. Varje kursdeltagare utgår från sina egna förkunskaper, sin erfarenhet och sina behov och lägger fokus på de områden han eller hon närmast vill utveckla. Vi är olika men kan också känna igen oss och dra nytta av varandras erfarenheter.
Videoinspelning
Under utbildningen ges möjlighet att videofilma en framarbetad presentation. Du kan i lugn och ro efter utbildningen gå igenom framförandet och iaktta framsteg och förbättringar. Videoinspelning är helt frivillig och sker endast om deltagaren så önskar.

 

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Presentationsteknik!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören