Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Modern Integrationsarkitektur

Informator
Kort om utbildningen
2 dagar
20 450 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: Efter överenskommelse - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning


I denna tvådagarsutbildning i hur man kan modernisera sin integrationsplattform till att bli en möjliggörare för den digitala transformationen lär du dig om de nya arkitekturella krav som ställs på en hybrid integrationslösning.
Skaffa dig en överblick över de tekniska komponenter som finns där ute för att möta dessa nya utmaningar. Utbildning kommer att hållas i en labb-driven miljö vilket innebär att man ska få möjlighet att jobba mycket hands-on för att sedan komma igång i sin egen miljö.
Bakgrund
Framtiden handlar om informationsutbyte mellan olika teknologier såsom SaaS, mobila appar, IoT-enheter och Big Data Analytics måste kunna utbyta information med system och applikationer såsom ERP, CRM, Order Management, e-handel med mera. Organisationer som hittar smidigare, enklare och effektivare sätt att hantera informationsutbyte har större möjligheter att skapa konkurrensfördelar i marknaden.
Er organisation kanske har börjat använda en ny SaaS-lösning, byggt en ny kundportal, kommit igång med uppkopplade sensorer eller kanske identifierat nya tjänster att erbjuda marknaden, baserade på den information som ni äger. Oavsett hur den digitala utvecklingen ser ut i er organisation kommer nya krav på informationsutbyte och därmed behov av systemintegration på ett modernare vis.
Modernisera din integrationsplattform – till att bli din digitaliseringsplattform
Detta är en scenariobaserad utbildning runt modern integrationsarkitektur som möter dagens och morgondagens krav.

Dag 1: Introduktion och arkitektur
Modul 1 – Arkitekturella krav på en modern integrationsplattform
Modulen beskriver de krav som finns på en modern integrationsplattform för att möte behoven som uppstår i samband med digitalisering. Under utbildningen går vi också igenom ett antal interaktionsmönster som är aktuella och som vi sedan kommer att implementera som en del av labbar och demon.
Modul 2 – Tekniska komponenter
Genomgång och demo av de tekniska komponenter som kommer att användas för att bygga upp de integrationsmönster som beskrivs i modul 1 och som kommer implementeras i de senare modulerna och labbarna.

Logic Apps

Api Management/Azure Web Sites/API Apps

Key Vault

Eventhub/Service bus

Stream Analytics

Data factory

Sql Service/Cosmos DB/Table Storage/Blob storage

Alternativ för stabil och säker koppling mellan cloud/on-premise

Lab 1 – Enkel uppsättning av tekniska komponenter
En första bekantskap med de aktuella teknikerna där man får möjlighet att sätta upp Logic Apps, storage, service bus och Stream Analytics samt implementera ett antal enklare dataflöden i en molnbaserad miljö.
Dag 2: Scenarier
Modul 3 – Scenario: API-baserad integration
Hur exponeras moderna API:er för att sedan kommunicera ner till traditionell plattform? Vilka utmaningar finns i design och arkitektur runt återanvändbara API:er?

Tekniker: API Management, Azure Web Sites/API Apps, Logic Apps, Functions, Cosmos DB och Redis Cache

Modul 4 – Scenarion: SaaS/hybrid/EAI
SaaS blir en allt vanligare form för att leverera applikationer. Även större system som Dynamics 365 levereras idag många gånger som SaaS-plattformar. Samtidigt har de flesta organisationer fortsatt ett antal system on-premise med behov av integration till och från de nya systemen. Modulen tittar närmare på hur man integrerar existerande system med SaaS-lösningar och hur man använda moderna tekniker i molnet i kombination med traditionella integrations tekniker on-premise.

Tekniker: BizTalk Server, Logic Apps, Funtions, Integration Account

Lab 2 – Traditionell EAI-integration i kombination med API:er och molnbaserad integration
Modul 5 – Scenario IoT-baserad integration
Morgondagens integrationer kommer många gånger att integrera IoT-lösningar med befintliga system. Vilka komponenter är aktuella? Hur ser lösningsmönster ut? Vilka utmaningar finns?

Tekniker: IoT Hub, Stream Analytics, BizTalk Server, Azure IoT Gateway, Event hub

Lab 3 – IoT-baserad integration
Modul 6 – Monitoring & Maintenance
I samband med att integrationslösningar blir allt mer komplexa krävs övervakning och loggning som täcker hela kedjan. Microsoft Azure erbjuder denna möjlighet med tekniker som Application Insight och Operation Management Suite – modul 6 tar en närmare titt på dessa.
Det blir också viktigt att versionshantera och releasehantera samtliga komponenter på ett enhetligt sätt för att åstadkomma förvaltningsbarhet. Modulen går igenom tekniker och teorier för att hantera samtliga tekniska komponenter i en och samma bygg- och release-pipeline.

Tekniker: Application Insights, OMS, VSTS

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Modern Integrationsarkitektur, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Modern Integrationsarkitektur!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar