Visa utbildning.se som: Mobil

Metoder och verktyg för att jobba med öppna data

Informator
Kort om utbildningen
1 dag
   
Göteborg, Malmö, Stockholm

Kursbeskrivning

I takt med att våra tjänster och produkter blir allt mer digitaliserade har data blivit den viktigaste tillgången för många organisationer. Trots detta är det få organisationer som använder sitt data fullt ut för att skapa mervärde för den egna organisationen och externa intressenter.

Denna kurs ger dig en förståelse för området öppna data och metoder för hur du på ett systematiskt sätt kan arbeta för tillgänggöra data på ett sätt som gagnar den egna organisationen och externa intressenter.

Kursen kräver inga förkunskaper

Utbildningen vänder sig till bland annat verksamhetsutvecklare, informatörer, systemförvaltare, dataanalytiker, webbredaktörer, processansvariga och andra roller som direkt eller indirekt jobbar med eller ansvarar för verksamhetsdata.

Bakgrund

Data som offentliga aktörer förvarar i sina system är en samhällsresurs som regeringen vill att medborgare och näringsliv ska kunna använda för att skapa nytta åt sig själva och andra.

Du får lära dig

Efter utbildningen har du lärt dig hur du kan systematiskt kan jobba med att förvalta och tillgängliggöra data för vidareutnyttjande inom din organisation. Kursen varvar teori och exempel från verkligheten med praktiska övningar.

Rent praktiskt får du lära dig hur du planerar och förankrar arbetet inom organisationen, metoder för att identifiera, kartlägga och tillgängliggöra data med hjälp av systemstöd samt hur det nya arbetssättet görs permanent/förvaltas. 

Ur innehållet

  • Introduktion till området öppna data där vi reder ut begreppen
  • Exempel på varför är data så värdefull och varför ska vi tillgängliggöra data
  • Vilka krav ställer tillgängliggörande av data på organisationen och IT-stöd?
  • Metod för kartläggning av data och informationsresurser
  • Metoder för tillgängliggörande av data
  • Förslag på långsiktig systemarkitektur för att bättre ta till vara på er verksamhetsdata
  • Verktyg för att tillgängliggöra data (verktyg och metoder för att tillgängliggöra data)

Om kursledaren

Kursen är framtagen av Michalis Vassilas som jobbat över 10 år inom offentlig sektor med bland annat digitalisering, öppna data, kravställning, test, verksamhetsutveckling och datadriven utveckling.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Metoder och verktyg för att jobba med öppna data, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Metoder och verktyg för att jobba med öppna data från Informator, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Metoder och verktyg för att jobba med öppna data!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar