Visa utbildning.se som: Mobil

IT Security - For Users

Informator
Kort om utbildningen
0,5 dagar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Säkra upp IT-användarbeteendet och minska era kostnader. Är bolagets IT-chef även stand-by helpdesk för att användarna inte fått utbildning?

Denna halvdagsutbildning i seminarieform visar tydligt varför medarbetarna behöver vara medvetna om hur olika säkerhetsproblem kan drabba företagets datamiljö och hur man enklast undviker detta.

Kursen genomförs för en grupp medarbetare samtidigt, antingen i Informators kurscenter eller på er arbetsplats i er egen miljö.

Använd kontaktformuläret till höger för offert så hjälper vi er sätta upp en kurs som omgående kommer att betala sig!

Denna kurs kräver inga förkunskaper på området

Presentationsmaterial på Svenska ingår

Utbildningen riktar sig till alla på bolaget som använder IT i sin yrkesroll

Under kursen demonstrerar vi hur enkelt det är att utnyttja oinsatta medarbetare, opatchade datorer och generell okunskap om företagets rutiner och system. Vi diskuterar även olika typer av hot som finns mot företaget och vad som krävs för att minimera riskerna för dessa hot.  

Utbildningen genomförs av erfarna säkerhetskonsulter som på ett roligt och skrämmande sätt ökar era medarbetares förståelse och medvetenhet runt de hot som alla företag kan drabbas av på grund av dagens digitala möjligheter.

Områdesexempel som kommer upp under dagen är bland annat säker surf, virusskydd, brandvägg icke godkända programvaror, piratnedladdade program, spridningsvägar, uppdateringar, varför regler/policys, demo – farliga sajter, demo - utnyttja sårbarhet på dator.

Agenda:

  • Vilka risker finns med att låta företagets medarbetare själva installera program och arbeta som administratör på sin dator. 

  • Varför behövs regler hur de anställda får använda sina datorer? 

  • Varför ger inte virusskydd och brandväggar ett komplett skydd mot intrång i vår datamiljö? 

  • Varför får jag och övriga anställda inte besöka vilka hemsidor vi vill på lunchrasten? 

  • Hur går en potentiell attackerare tillväga för att ta sig in på ett företag?

Dessa och många fler frågor är sådant som tas upp på denna halvdag där säkerhet, företagets medarbetare och hur mycket kostnadsbesparingar ett ändrat beteende kan innebära står i fokus.
Hur snabbt sparar ni in utbildningskostnaden!?

I dessa dagar är datorn ett naturligt inslag på de flesta arbetsplatser och i många fall har även medarbetaren uppkoppling mot Internet. De allra flesta IT-avdelningar har satt upp användarpolicys som tyvärr ofta endast är ett dokument som ligger ”någonstans på intranätet”. Har du gjort/sett en beräkning för vad helpdesk och brandkårsutryckningar kostar ert företag när användarna går emot policyn?

Vår erfarenhet är att användare har en tendens att lyssna lite extra när arbetsgivaren tagit in en extern expert som belyser varför det är så viktigt att följa liknande policys och hur mycket skada man ovetande kan åsamka. Att IT-avdelningen kanske påpekat samma sak i flera år upplevs ofta som att det ändå ”bara” är arbetskamrater och att de alltid kan ”fixa” eventuella problem som dyker upp. Vi har därför tagit fram detta halvdagsseminarium där vi garanterar att er investering direkt lönar sig i ett ändrat beteende hos era IT-användare och därmed minskade kostnader för IT-support, långsamma datorer och badwill!

Vikten av att ha och följa de rutiner och regler som finns på en arbetsplats blir uppenbara när man som anställd vet varför dessa regler och rutiner finns. Regler kan ofta kringgås men om man vet vad det medför så tänker man oftast efter en gång extra innan man gör någon man inte borde.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om IT Security - For Users, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Informator Time-to-Skills™

Informator är ett utbildningsföretag som stärker individens, gruppens och organisationens konkurrensförmåga genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT. Sedan 1990 har informator utbildat många av de ledande företagen på den Nordiska marknaden. Tillsammans med vårt finska ägarbolag Soprano...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera IT Security - For Users!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 444 recensioner
Alla recensioner för arrangören