Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

Git för utvecklare

Informator
Kort om utbildningen
1 dag
10 950 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Stockholm

Kursbeskrivning

I kursen går vi igenom verktyget Git, sätter det i sitt sammanhang och gör praktiska övningar för att få en förståelse för hur verktyget används för versionshantering.

Git är ett versionshanteringssystem som är speciellt utvecklat för att hantera stora komplexa distribuerade projekt. Systemet är ursprungligen framtaget för utveckling av Linuxkärnan, som utvecklas av ett tusental frivilliga utvecklare. Även om Git är framtaget för komplexa system fungerar det därför lika bra för små projekt och för egen utveckling.

Målgrupp

Målgruppen är mjukvaruutvecklare, testare, blivande Git-administratörer eller intresserade projektledare som behöver en förståelse för Git och hur man använder verktyget för versionshantering både i det dagliga arbetet och i samarbete med andra i komplexa distribuerade projekt.

Förkunskaper

Deltagarna förväntas ha grundläggande kännedom om hur man arbetar med mjukvaruutveckling.

Kursmaterial

Utbildningsmaterialet är skrivet på engelska. Utbildningen kan genomföras antingen på svenska eller engelska.

Bakgrund

Filosofin har varit att utvecklingen av ett stort komplext projekt bryts ner i små projekt som utvecklas självständigt av team, eller enskilda utvecklare, och att man har ett strukturerat sätt att godkänna och föra in ändringar i huvudreleasen.

Allt fler väljer att använda Git som versionshanteringsverktyg i sin utveckling, ofta i samband med att man arbetar enligt Continuous Integration, där man kontinuerligt integrerar ändringar i sin produkt på ett automatiserat sätt. Till exempel har Ericsson valt att använda Git i många av sina utvecklingsprojekt.

Kursmål

Efter kursen slut har du en förståelse för varför du ska använda ett versionshanteringssystem och vilka fördelar Git erbjuder jämfört med andra liknande system. Du vet hur du arbetar med Git både i din egen utvecklingsmiljö, i ditt teams miljö och i en komplex distribuerad miljö.  Du kan skapa och hantera brancher och taggar. Du kan checka in ändringar. Du kan utföra en rebase och en merge. samt göra push och pull mot andra repositories.

Instruktör
Instruktör är Johan Bergqvist som arbetar som Git-administratör på Ericsson och som är en erfaren instruktör. Johan är specialiserad på IP-teknik och har arbetat i branschen i mer än 10 år.

Kursinnehåll

Introduktion
Vad är ett versionshanteringssystem och varför ska man använda ett sådant?
Skapa ett repositiory. Konfigurera det. Gör en första incheckning och en enkel push.
Genomgång av de grundläggande koncepten som repository, index, commit och SHA1 hash code.
Hantera index samt lägga till och ta bort filer.
Titta på loggen.
Titta på skillnader.

Brancher
Merge.
Rebase och Squash.
När ska man använda Merge eller Rebase?
Konflikthantering.

Användbara inställningar
Ignorera filer.
commita delar av en ändring.
Stash.
Tags.

Samarbeta med andra repositories
Local och remote branch.
Fetch, merge, pull.
Push.

Branchstrategier
nvie
Bransch per Feature.

Automatisering
Hooks.
Porcelain och Plumbing.

Kodgranskning med Gerrit.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Git för utvecklare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Git för utvecklare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar