Visa utbildning.se som: Mobil

GDPR - Privacy by Design

Informator
Kort om utbildningen
Längd: 3 timmar
Pris: 2 750 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2018-12-07 - Sverige
Ort: Rikstäckande
Utbildare: Informator plus
Typ: Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Sverige
2018-12-07  
2 750 SEK
2018-12-07  
2 750 SEK

Kursbeskrivning

Informator anordnar en fördjupningskurs om GDPR för dig som redan känner till grunderna i GDPR och behöver djupdyka i förutsättningarna för utvecklingsarbetet. Det blir en heldagsworkshop med advokat Malin Edmar och hennes kollega Karl-Hugo Engdahl från Advokatfirman EdmarLaw AB.

Vill du redan nu lära dig mer kan du besöka portalen www.edmargdpr.se. Juristerna redogör för vilka krav som dataskyddsförordningen ställer och de rekommendationer och tolkningar som gjorts. Därefter diskuterar gruppen gemensamt vilka åtgärder som lämpligen vidtas.  

Inga, eller grundläggande kunskap om personuppgiftslagen.

Kursmaterialet är på svenska. Kursen hålls på svenska. Vi kan också erbjuda båda på engelska, om det efterfrågas.

Du som bedriver utvecklingsarbete antingen internt eller hos kunder och har ett behov av att förstå hur dataskyddsförordningen kommer påverka IT-miljön och utvecklingen av den. Utvecklare, IT-ansvarig, projektledare, systemutvecklare, kravställare.

VARFÖR SKA JAG GÅ DENNA KURS?

Dataskyddsförordningen kräver att systemet ska styra användaren rätt. Det innebär bland annat att användningen av personuppgifter begränsas och kontrolleras, liksom att registrerade blir informerade. Dokumentation av hanteringen av personuppgifter måste även ske, liksom inrättande av rutiner och processer för incidenthantering och systemutveckling. Följs inte lagen har Datainspektionen har rätt att utfärda böter, även mot personuppgiftsbiträdet.

KURSINNEHÅLL

Under workshopen kommer vi bland annat gå igenom följande.

A. Analys av personuppgifter

B. Personuppgiftsbiträdet

  • Vad ska man tänka på enligt GDPR när man anlitar ett biträde eller själv är biträde?
  • Personuppgiftsbiträdesavtal
  • Löpande uppföljning med personuppgiftsbiträdet

C. Privacy by design och konsekvensbedömning

  • Vad innebär principen om inbyggt dataskydd?
  • Vilka faktiska krav uppställer GDPR?
  • Vad bör man tänka på vid förstudie och kravställning?
  • Vad bör man tänka på vid design och utveckling?
  • Vad bör man tänka på vid användning och avveckling?
  • Hur ska känsliga personuppgifter hanteras?
  • Vad innebär pseudonymisering?
  • Vad händer med fritextfälten?
  • Hur behöver man kunna skydda personuppgifterna internt och externt?
  • Vilka gallringskrav ställs?

D. Incidenthantering

E. Överföring av personuppgifter till tredje land

F. Data Protection Management Program

  • GDPR uppställer krav på dokumentation att förordningen uppfylls. Vi går igenom hur arbetet behöver dokumenteras.

Intresseanmälan

Vill du få mer information om GDPR - Privacy by Design? Fyll i formuläret så blir du kontaktad av utbildningsarrangören.

Informator

Informator

Informator Time-to-Skills™

Informator är ett utbildningsföretag som stärker individens, gruppens och organisationens konkurrensförmåga genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT. Sedan 1990 har informator utbildat många av de ledande företagen på den Nordiska marknaden. Tillsammans med vårt finska ägarbolag Soprano...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera GDPR - Privacy by Design!

Arrangörsrecensioner
          (4,4)
Baseras på 444 recensioner
Alla recensioner för arrangören