Visa utbildning.se som: Mobil

GDPR - grundkurs

Informator
Kort om utbildningen
3 timmar
Öppen utbildning
Snittbetyg: 5 (1 Recensioner)
   
Göteborg, Malmö, Stockholm

Kursbeskrivning

Detta är grundkursen för dig som behöver ha koll på GDPR. Informator anordnar fler utbildningar på svenska inom GDPR 2018 (enkelt förklarat: den nya personuppgiftslagen (PuL) / dataskyddslagen antagen av EU 2016) med advokat Malin Edmar och hennes kollega Karl-Hugo Engdahl från Advokatfirman EdmarLaw AB. I denna kurs fördjupar vi oss tillsammans i de hetaste områdena och nya krav i och med den nya dataskyddsförordningen, GDPR. Vill du redan nu lära dig mer kan du besöka portalen www.edmargdpr.se.

Juristerna redogör för vilka krav som dataskyddsförordningen ställer och de rekommendationer och tolkningar som gjorts. Därefter diskuterar gruppen gemensamt vilka åtgärder som behöver vidtas.

Inga eller grundläggande kunskap om personuppgiftslagen.

Kursmaterialet är på svenska. Kursen hålls på svenska (Vi kan också erbjuda båda på engelska, om det efterfrågas).

Alla som har ett behov av att förstå hur man får använda personuppgifter samt hur dataskyddsförordningen kan komma att påverka bolaget eller organisationen. VD, ledningsgrupp, IT-ansvarig, projektledare, systemutvecklare, kravställare

VARFÖR SKA JAG GÅ DENNA KURS?

Datainspektionen har rätt att utfärda böter om lagen inte följs, även för personuppgiftsbiträden. Det är därför av yttersta vikt att behandla personuppgifter på ett korrekt sätt och värna bland annat sina kunders integritet.

Dokumenterade rutiner och processer måste finnas på plats och följas, så att hanteringen av personuppgifter är korrekt. Både underleverantörer och kunder måste hållas informerade om sitt och ert ansvar enligt dataskyddsförordningen.

Det behöver ske en löpande kartläggning av personuppgifter som behandlas och lagras: Vilka personuppgifter hanteras, för vem, för vilket ändamål och med hjälp av vilka leverantörer?

Vi hjälper er att se GDPR som en möjlighet istället för en belastning. Då kan ni dessutom skapa både konkurrensfördelar och effektiva lösningar!

KURSINNEHÅLL

Under workshopen kommer vi bland annat gå igenom följande.

A. Analys av personuppgifter

B. Personuppgiftsbiträdet

  • Vad ska man tänka på enligt GDPR när man anlitar ett biträde eller själv är biträde?
  • Personuppgiftsbiträdesavtal
  • Löpande uppföljning med personuppgiftsbiträdet

C. Privacy by design och konsekvensbedömning

D. Dataskyddsombud

  • Vilka organisationer kommer behöva utse dataskyddsombud?
  • Vad bör man tänka på när man ska utse dataskyddsombud?
  • Dataskyddsombudets roll och arbetsuppgifter i organisationen enligt dataskyddsförordningen

E. Incidenthantering

F. Överföring av personuppgifter till tredje land

G. Data Protection Management Program

  • GDPR uppställer krav på dokumentation att förordningen uppfylls. Vi går igenom hur arbetet behöver dokumenteras.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om GDPR - grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Gabriella Rondahl
(5)
Vore bra med utbildningsmaterial tillgängligt i fysisk form på plats.

Informator

Informator

Informator Time-to-Skills™

Informator är ett utbildningsföretag som stärker individens, gruppens och organisationens konkurrensförmåga genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT. Sedan 1990 har informator utbildat många av de ledande företagen på den Nordiska marknaden. Tillsammans med vårt finska ägarbolag Soprano...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
GDPR - grundkurs
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 444 recensioner
Alla recensioner för arrangören