Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

GDPR - för projektledare och kundansvariga

Informator
Kort om utbildningen
3 timmar
2 750 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: Efter överenskommelse - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning


Informator anordnar flera utbildningar på svenska inom GDPR 2018 (enkelt förklarat: den nya personuppgiftslagen / dataskyddslagen antagen av EU 2016) med advokat Malin Edmar och hennes kollega Karl-Hugo Engdahl från Advokatfirman EdmarLaw AB. Tillsammans fördjupar vi oss i de hetaste områdena och nya krav i Dataskyddsförordningen. Vill du redan nu lära dig mer kan du besöka portalen www.edmargdpr.se.
Vill du redan nu lära dig mer kan du besöka portalen www.edmargdpr.se. Juristerna redogör för vilka krav som dataskyddsförordningen ställer och de rekommendationer och tolkningar som gjorts. Kursdagen avslutas med gruppövningar för att även arbeta praktiskt med frågeställningarna.
VARFÖR BEHÖVER JAG KÄNNA TILL DATASKYDDSFÖRORDNINGEN?
Datainspektionen har rätt att utfärda böter om lagen inte följs, även för personuppgiftsbiträden. Det är därför av yttersta vikt att behandla personuppgifter på ett korrekt sätt och värna bland annat sina kunders integritet.
Dokumenterade rutiner och processer måste finnas på plats och följas, så att hanteringen av personuppgifter är korrekt. Både underleverantörer och kunder måste hållas informerade om sitt och ert ansvar enligt dataskyddsförordningen.
Det behöver ske en löpande kartläggning av personuppgifter som behandlas och lagras: Vilka personuppgifter hanteras, för vem, för vilket ändamål och med hjälp av vilka leverantörer?
Vi hjälper er att se GDPR som en möjlighet istället för en belastning. Då kan ni dessutom skapa både konkurrensfördelar och effektiva lösningar!

Kursmaterial
Kursmaterialet är på svenska. Kursen hålls på svenska. Vi kan också erbjuda båda på engelska, om det efterfrågas.

Bring your own device
Ta med din egen laptop/surfplatta, har du ingen finns det att låna. Vänligen kontakta oss i förväg.

Under workshopen kommer vi bland annat gå igenom följande.
A. Vad anses vara en personuppgift?
B. Vilka ändamål med behandlingen är tillåtna?
C. Hur ska de som registreras informeras?
D. Bygg in funktionalitet för att tillvarata de registrerades rättigheter
E. Vem bör ha tillgång till uppgifterna i systemet?
F. Hur länge får uppgifterna sparas för ändamålet med behandlingen?
G. Särskilt om personuppgiftsbiträden, underleverantörer och mailutskick
H. Privacy by Design – glöm fritextfältet!
I. Kundzon/kundvård genom GDPR
J. Säkerhetsåtgärder
K. Överföring av personuppgifter till tredje land

 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om GDPR - för projektledare och kundansvariga, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera GDPR - för projektledare och kundansvariga!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar