Visa utbildning.se som: Mobil

Digital online presentationsteknik

Informator
Kort om utbildningen
1 timme
9 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-12-09 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning


Att framföra engagerande presentationer digitalt ställer nya krav på presentatören. Både utmaningen att själv hålla engagemanget upp och att fånga åhörarnas engagemang.
På den här utbildningen lär du dig hur du kan skapa och behålla ett intresse även när du möter åhörarna on-line. Med hjälp av dramaturgiska tekniker och praktisk träning ger vi dig möjlighet att hålla intressanta presentationer även on-line.

Planering och förberedelser
Precis som i grundkursen är förutsättningarna för en lyckad presentation noggranna förberedelser. Vilka är åhörarna? Vad ska presentationen leda till? Vad är budskapet och hur ska presentationen byggas upp för att lyfta fram budskapet? Hur skapas ett upplägg som är tydligt och engagerande?
Under utbildningen arbetar vi med att bygga upp din presentation med dramaturgi och story-telling som bas.
Åhörarstöd och manus
Presentationsstöd, hur ska det utformas och användas? Vilka risker finns med PowerPoint-fokuserade presentationer?
Vi lär oss hur material och manus kan utformas för bästa möjliga stöd för åhörare och presentatör.
Framförande
Hur använder jag min röst och mitt kroppsspråk digitalt? Hur mycket betyder presentatören själv för en bra presentation? Vad säger jag och vad hör andra? Vilka sidor kan jag utveckla?
Vi lär oss om kommunikation och vad ett åhörarfokuserat framträdande innebär. Diskussioner och praktisk träning varvas under kursen.
Vi tränar på att framföra våra presentationer digitalt. Det betyder att du får träna på att presentera ensam i rummet med åhörarna på distans. Du får också testa hur det är att ha en eller flera personer i rummet och några på distans för att uppleva skillnaden.
Vad behöver du tänka på specifikt när du har digitala presentationer?
Lär dig av andra!
Utöver egen träning får du under denna kurs också både ge och ta emot feedback från övriga kursdeltagare. Genom att iaktta och lyssna till andra lär vi oss också något om oss själva.
Inom gruppen kan vi ha kommit olika långt i vår träning. Varje kursdeltagare utgår från sina egna förkunskaper, sin erfarenhet och sina behov och lägger fokus på de områden han eller hon närmast vill utveckla. Vi är olika men kan också känna igen oss och dra nytta av varandras erfarenheter.

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Digital online presentationsteknik!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören