Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Bra teamarbete och kommunikation med Reiss Motivationsprofiler

Informator
Kort om utbildningen
1 dag
10 450 SEK exkl. moms
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Utveckling av ledare, medarbetare och team

Hur skulle det kännas om alla i teamet tyckte att det var roligt att samarbeta? Vi får bättre samarbete genom att ta hänsyn till varandras behov. Det finns en validerad metod, Reiss Motivationsprofil, RMP. Bra samarbete är en förutsättning för att kunna jobba effektivt i ett team eller mellan samarbetspartners. RMP går att använda förebyggande eller när det redan uppstått motsättningar.

Inga speciella förkunskaper krävs. De öppna kurserna ges på svenska. De företagsanpassade kurserna går att beställa på svenska, engelska eller finska. 

 • En grafisk bild på din profil och en skriven rapport på dina starka motiv. Inför kursen fyller du i ett frågeformulär, för att få din individuella profil.
 • Övningarna delas ut under kursdagen.
 • Du får boken ”The Normal Personality – a new way of thinking about people” av Steven Reis, på engelska.

Kursen vänder sig till teamledare, chefer, projektledare, agila coacher, scrum masters, samarbetspartners, konsulter och alla som är intresserade av personlig utveckling, som vill något av följande: 

 • få djupare förståelse om sig själv för att kunna ta fram sin inneboende potential
 • få mer välfungerande team/samarbete
 • få insyn i en metod för feedback och konflikthantering med empatisk kommunikation

Under kursen får du lära dig enkla men kraftfulla metoder, hur du kan jobba med ditt team.

Ur kursinnehållet

 • 16 motiv som alla människor har
 • Bakgrund och forskning, testets validitet och reliabilitet
 • Identifiera dina inre drivkrafter och förstå hur de påverkar teamets kommunikation
 • Lära dig hur du leder och engagerar andra bättre utifrån deras inre drivkrafter
 • Undvika self hugging, öppna upp sitt perspektiv och se styrkan i olikheter
 • Det goda ledarskapet
 • Hitta vinna-vinna lösningar och det emotionella bankkontot
 • Hitta oupptäckt potential hos dig själv och andra
 • Psykologiskt trygga arbetsplatser
 • Konflikthantering och feedback med empatisk kommunikation
 • Övningar parvis och i gruppen – anpassat enligt deltagarnas profiler

Utbildningsmål

Genom utbildningen får du kunskap om hur du kan skapa förutsättningar för ökad motivation för ett team eller mellan samarbetspartners. Samarbete och engagemang i team ökar när medlemmarna inser att ledaren önskar förstå individernas behov, för att de ska kunna göra ett bra jobb. Du utökar din emotionella intelligens genom större självkännedom. Du lär dig att kommunicera olika beroende på mottagarens behov. Du får kunskaper hur du kan förebygga onödiga konflikter. Du kommer att bredda dina perspektiv och utvecklas som person.

Bakgrund/syfte

Reiss är en av metoderna som rekommenderas i Agil Management 3.0 utbildning och den enda av dessa metoder där det går att få individuella profiler. Du får din egen personliga profil i jämförelse med en norm. Därför hjälper den dig att förstå dig själv bättre i samverkan med andra. Över 105.000 människor har gjort RMP-profilen i världen.

Dr. Reiss forskade vid Ohio State University. Hans forskning visar, att det är människors innersta behov som motiverar oss och att vi människor är mer olika än vad man tidigare har trott. Människor motiveras av 16 behov, men till olika grad. RMP ger en komplett bild av strukturen bakom individers grundläggande motiv och drivkrafter. Ett av de viktiga findings var ”self hugging ”, d.v.s. att vi människor tror att våra egna motiv är de bästa i alla lägen. Olikheter i grupper kan kännas krävande, men är också bra för att vidga perspektiven i t.ex. kreativ problemlösning. Du får kunskap om vad som driver individers prestation. Det blir enklare att fördela arbetsuppgifter, välja personer till gruppen och lösa motsättningar, när du förstår dig på dina och andras motiv.

Vår kursledare: Aila Kekkonen 

Fil.kand i företagsekonomi, Stockholms Universitet 
Dipl. Organisationskonsult och Dipl. Coach, Humanova, Stockholm
Certifierad RMP coach och facilitator 
Arbetar som coach och konsult gällande ledarutveckling och teamutveckling/ personalutveckling genom det egna företaget Better Future. Har handledar, teamledar, och projektledarerfarenhet. Har jobbat i svenska och internationella projekt i många olika branscher. Har coachat olika yrkesgrupper; från VDar och specialister till andra yrkeskategorier.

Omdömen

”Bra insikt i hur övriga personer och jag själv fungerar och tänker.” ”Roligt, tydligt och alla fick chansen att yttra sig om sina premisser.”
Deskjockeys AB

"Det var mycket värdefulla tankeställare, man fick lyfta blicken och se teamet som helhet, inse styrkor och hur vi kan komplettera varandra. Jag fick förklaring och mer förståelse för andras beteende i olika situationer, jag fick se deras synvinkel att se på saker, vilket förklarade att vi båda kanske har rätt på eget sätt, det gäller bara att hitta lösningar som passar alla. Jag fick se på mig själv från sidan, jag fick se hur andra uppfattar mig och det är ovärderlig hjälp i självkännedom, för att kunna bli en bra ledare måste kommunikationen fungera på mottagarens villkor och det fick jag bekräftat under workshoppen. Det största problemet som vi löste var effektiviteten under arbetsdagar, minskat konflikter i teamet. Tydlighet med våra styrkor och svagheter. Bättre och trevligare arbetsmiljö helt enkelt. Man blir så laddad och engagerad att börja implementera i vardagen det vad vi lärde oss under workshoppen, man fick så många idéer och förbättringsplaner. Det är som en kick att köra igång från ord till handling. Vi kände oss som ett sammansvetsat team efter workshoppen! Tack Aila för en fantastisk insats!"
Liudmyla Viniavska, VD, SmartaVal AB

”Förstärkning av insikter om kollegor och chef och redskap för kommunikation/arbete. Kommunikation med direkta kontorskollegor och andra i personalen går lättare med viss insikt i bakhuvudet. Konflikter som uppstått p.g.a. olika personligheter + uppfattningar har gått lättare att lösa.”
Birgitte Seierup, SmartaVal AB

”Jag ser ännu mer öppet på saker och människor och jag har mer koll på mig själv i olika sammanhang!” 
Jenny Wallqvist Papageorgadas, Forever

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bra teamarbete och kommunikation med Reiss Motivationsprofiler, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Bra teamarbete och kommunikation med Reiss Motivationsprofiler!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar