Visa utbildning.se som: Mobil

Att leda en Agil organisation

Informator
Kort om utbildningen
1 dag
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Kanske har era team redan arbetat ett tag med Scrum, eller har ni börjat med storskaliga ramverk som t.ex. SAFe och du själv kanske gått utbildning i Management 3.0. Men ändå finns det något som hindrar effektiviteten och resultaten uteblir.

Den här utbildningen tar ett övergripande helhetsgrepp om vad det innebär att vara agil – på riktigt. Nu räcker det inte att utvecklingsteamen jobbar enligt agila metoder och att chefen har gått en agil ledarskapskurs. Hela organisationen måste ställa om och bli den möjliggörare den behöver vara, och det involverar alla avdelningar och funktioner, från sälj till underhåll!

Kursen förutsätter grundläggande förståelse kring Agila metoder som tex Scrum, Kanban och Lean. Deltagarna kan ha olika längd av praktiskt erfarenhet. Fokus är att väva samman alla erfarenheter och få ett gemensamt syn- och arbetssätt i hela organisationen!

Ledningsgrupper, VD och Styrelser som vill få en förståelse för hur agila principer behöver få genomslag i hela organisationen för att uppnå effekt, och hur man med hjälp av dessa kan lyckas med leveranser, bli attraktiv som arbetsgivare, möjliggöra kontinuerligt lärande och inte minst – att överleva.

Ur kursinnehållet:

- Att finnas till och vara relevant även i morgon

- Agila & lean principer och värderingar

Värdeflöden i organisationen

- Visualisering av värdeflöden

- Den omgivande stöttande organisationen

- Säljaren, möjliggörare eller hot

- Agila kontrakt

- Att fokusera på effektmål och ta sig dit

- Prioriteringar

- Kortsiktigt vs långsiktigt fokus

- Agil roadmap

Viktiga möjliggörare

- Skapa engagemang och motivation

- Mätvärden som hjälper och stjälper

- Beteenden som hjälper och stjälper

- Drivkrafter i organisationen

- Kontinuerligt förbättringsarbete

Om kursledaren

Tina Sjöstrand har lång erfarenhet från den svenska IT-branschen med uppdrag hos Framfab, Volvo, Wipcore med flera kända uppdragsgivare. Kombinerat med detta har hon en lika djup erfarenhet från yrkesutbildningssektorn vilket kombinerar teknisk kunskap med pedagogik. Tinas sanna passion för människor, organisationer och ledarskap är kärnan i hennes arbete. Principerna och värdena inom Agile och Lean kännetecknar allt hon gör.

Huvudsakliga kompetensområden:
● Agil Projekt- & Programhantering
● Organisationstransformation
● Coacha team, ledare och individer
● Workshopfacilitator

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att leda en Agil organisation, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Att leda en Agil organisation!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner
Alla recensioner för arrangören