Visa utbildning.se som: Mobil

Agile Hands-On - Scrum/Kanban

Informator
Kort om utbildningen
1 timme
10 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Efter överenskommelse - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning


Välkommen till en heldag med övningar och praktisk genomgång av hur man med olika metoder kan anpassa sitt agila arbetssätt.
Denna workshop riktar sig mot dig som fått en introduktion till Agile/Scrum, kanske arbetat ett tag, men nu vill ha en genomgång med tips och tricks för att bäst kunna arbeta enligt dessa metoder.

Retrospektiv
All processförbättring börjar med att man funderar på hur det gått hittills och vad man kan göra bättre. Vi börjar dagen med ett retrospektiv där deltagarna dels får lyfta det som de själva ser som sina största behov, och där de lär sig metoder för att själva kunna hålla fruktbara retrospektiv.
Sprintplanering
Efter retrospektivet följer planeringen inför nästa sprint. Vi tittar på olika metoder för hur man håller i sprintplaneringar, skillnaden mellan VAD-planering och HUR-planering, produktägarens ansvar, hur man får produktägaren att förstå sitt ansvar, och hur man agerar när produktägaren är frånvarande.Vi tittar också på olika estimeringsmetoder, på när man inte behöver estimering, och hur det relaterar till projektplanering i stort.
Sprintarbetet
Sprintarbete kan bedrivas på olika sätt. Vi tittar på effektiva och mindre effektiva dagliga möten, övriga möten, hur man gör sig av med övriga möten, ompyssling av backloggen, vilken sorts rapportering och dokumentation som är tillräcklig och vilken som är överflödig.
Avvikelsehantering
Ingen sprint går enligt skolboken. Att vara effektiv i Scrum handlar om att hantera alla avbrott och avvikelser på ett så bra sätt som möjligt. Här fokuserar vi på Lean och hur vi med hjälp av principer från Lean kan göra avvikelser och anpassningar på bästa möjliga sätt.Inte minst tittar vi på olika sätt som finns att hantera allt händelsestyrt arbete som brukar störa organisationer: supportärenden, snabba förändringar, sjukdom, ny kunskap. Vi tittar på hur man kan kombinera Scrum med andra metoder som Kanban för att hantera händelsestyrt arbete bättre.
Kaizen
Ordet är japanskt och betyder ungefär "tid för förbättring". Vi sammanfattar dagen utifrån de problem vi identifierade på morgonen, och tar fram konkreta förändringsförslag som deltagarna kan tillämpa i sitt arbete redan dagen därpå.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Agile Hands-On - Scrum/Kanban, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Agile Hands-On - Scrum/Kanban!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Agile Hands-On - Scrum/Kanban från Informator, fyll i dina uppgifter: