Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Agil Kravhantering

Informator
Kort om utbildningen
1 dag
9 900 SEK exkl. moms
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Agil Kravhantering, vad är det? Istället för att identifiera och bryta ner systemkrav i stora massor, vill man i agila metoder identifiera och förfina kraven kontinuerligt. Målet är att skapa ett jämnt flöde där varje identifierat behov hos slutanvändaren implementeras så snart som möjligt. Man vill också tydligt kunna spåra varje krav på mjukvaran till en nytta som slutanvändaren får uppleva. 

Kursen är framtagen av Ola Berg som levererat utbildning inom Agila metoder under flera år tillsammans med Informator. I kursen utgår vi från fokus på de lite större sammanhangen: den agila organisationen (vertikalt) och det smidiga värdeflödet tvärs genom organisationen till en mottagare (horisontellt). Hur får vi frihet på arbetet utan att vi själva eller organisationen går sönder?

Kursen förutsätter grundläggande kunskaper i agila metoder motsvarande Agila metoder med Scrum, Kanban och Lean eller Scrum Master med Certifiering

Alla som arbetar med kravhantering i organisationer som driver/vill driva utveckling agilt t ex produktägare, kravanalytiker, beställare, systemutvecklare, arkitekter, 

Du får lära dig

Efter kursen har du lärt dig hur du kan arbeta med krav på ett agilt arbetssätt. Rent praktiskt får du lära dig hur du skriver user stories och hur du kontinuerligt kan arbeta med förfining av krav. 

Ur innehållet

  • User stories (brukarberättelser) som kravfångstverktyg
  • Relation till UML-dokumentation
  • Typanvändare och scenarion (personas and journeys) och andra verktyg från lean UX, 
  • Backlogghantering
  • Tekniker för att få med testaktiviteter tidigt i kravfångsten
  • att arbeta med gradvis förfining

Vad tycker våra kursdeltagare om utbildningen

"Mycket bra och trevlig utbildning, den kommer jag att ha mycket nytta av." "Utmärkt lärare, väldigt goda kunskaper, bra på att lära ut." "Mycket inspirerande och lärorikt med konkreta verktyg. Bra balans mellan utlärande, diskussioner och gruppövningar. "Både roligt och pedagogisk lärare :) viktigaste element togs upp i kursen." "En av de lärare jag haft som lyckats hålla intresset uppe hela tiden." "Fantastiskt kompentent lärare både på kunskaper i ämnet och förmåga att lära ut." 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Agil Kravhantering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Utbildningsutbud

Informator är utbildningsföretaget som stärker din konkurrenskraft genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT och management där och när du behöver det. Vi har vuxit tillsammans med svensk mjukvaruindustris ledande företag och utbildat utvecklare, tekniker, projektledare och chefer sedan...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Agil Kravhantering!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 712 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar