Visa utbildning.se som: Mobil

Agil Kravhantering

Informator
Kort om utbildningen
Längd: 1 dag
Pris: 9 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2018-12-19 - Sverige
Ort: Rikstäckande
Utbildare: Informator plus
Typ: Företagsanpassad utbildning
Kommande starter
Sverige
2018-12-19  
9 900 SEK
2018-12-19  
9 900 SEK
2019-01-18  
9 900 SEK
2019-01-18  
9 900 SEK
2019-02-22  
9 900 SEK
2019-02-22  
9 900 SEK

Kursbeskrivning

Agil Kravhantering, vad är det? Istället för att identifiera och bryta ner systemkrav i stora massor, vill man i agila metoder identifiera och förfina kraven kontinuerligt. Målet är att skapa ett jämnt flöde där varje identifierat behov hos slutanvändaren implementeras så snart som möjligt. Man vill också tydligt kunna spåra varje krav på mjukvaran till en nytta som slutanvändaren får uppleva. 

Kursen är framtagen av Ola Berg som levererat utbildning inom Agila metoder under flera år tillsammans med Informator. Ola är lean/agil-vägvisare med fokus på de lite större sammanhangen: den agila organisationen (vertikalt) och det smidiga värdeflödet tvärs genom organisationen till en mottagare (horisontellt). Hur får vi frihet på arbetet utan att vi själva eller organisationen går sönder?

Kursen förutsätter grundläggande kunskaper i agila metoder motsvarande Agila metoder med Scrum, Kanban och Lean eller Scrum Master med Certifiering

Alla som arbetar med kravhantering i organisationer som driver/vill driva utveckling agilt t ex produktägare, kravanalytiker, beställare, systemutvecklare, arkitekter, 

Du får lära dig

Efter kursen har du lärt dig hur du kan arbeta med krav på ett agilt arbetssätt. Rent praktiskt får du lära dig hur du skriver user stories och hur du kontinuerligt kan arbeta med förfining av krav. 

Ur innehållet

  • User stories (brukarberättelser) som kravfångstverktyg
  • Relation till UML-dokumentation
  • Typanvändare och scenarion (personas and journeys) och andra verktyg från lean UX, 
  • Backlogghantering
  • Tekniker för att få med testaktiviteter tidigt i kravfångsten
  • att arbeta med gradvis förfining

Vad tycker våra kursdeltagare om utbildningen

"Mycket bra och trevlig utbildning, den kommer jag att ha mycket nytta av."  "Utmärkt lärare, väldigt goda kunskaper, bra på att lära ut."  "Mycket inspirerande och lärorikt med konkreta verktyg. Bra balans mellan utlärande, diskussioner och gruppövningar.  "Både roligt och pedagogisk lärare :) viktigaste element togs upp i kursen."  "En av de lärare jag haft som lyckats hålla intresset uppe hela tiden."  "Fantastiskt kompentent lärare både på kunskaper i ämnet och förmåga att lära ut." 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Agil Kravhantering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Informator

Informator

Informator Time-to-Skills™

Informator är ett utbildningsföretag som stärker individens, gruppens och organisationens konkurrensförmåga genom att underhålla, uppdatera och tillföra relevant kunskap inom IT. Sedan 1990 har informator utbildat många av de ledande företagen på den Nordiska marknaden. Tillsammans med vårt finska ägarbolag Soprano...


Läs mer om Informator och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Informator

Karlavägen 108
115 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Agil Kravhantering!

Arrangörsrecensioner
          (4,4)
Baseras på 444 recensioner
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området