Visar 1-23 av 23 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-23 av 23 träffar

Mer om Utbildning i test och kvalitetssäkring

Kvalitetssäkring, test och validering

Kvalitet är ett komplext begrepp och dess exakta innebörd beror på
individ, situation och tid. Att skapa en IT-lösning som stödjer och effektiviserar användarens affärs- och verksamhetsprocesser är att skapa kvalitet. Det räcker alltså inte enbart med att leverera ett IT-system eller en applikation baserat på specifikationerna utan man måste även kvalitetssäkra produkten.

Avgörande för att lyckas utveckla fungerande IT med hög precision i leverans och innehåll är kvalitetssäkring, test och validering. Dessa moment ska ingå på ett strukturerat och effektivt sätt genom ett projekts samtliga faser, med start redan när man ställer kraven utifrån verksamhetens processer.

Test och validering blir alltså ett strukturerat och planerat sätt att
säkerställa kvaliteten hos IT-system i relation till de krav som ställts. ISTQB är International Software Testing Qualifications Board vilket är den internationella organisationen som bland annat SSTB anslutit sig till.

Kvalitetssäkring av IT-tjänster sker ofta enligt samma mönster som vanlig rådgivning, men kvalitetssäkring fokuserar i huvudsak på granskning av ditt företags resultat och dokumentation. I samband med denna ganskning presenteras även rekommendationer till kompletteringar, förändringar samt kompletterande arbeten.

Utforskande testning

Utforskande testning har fått större uppmärksamhet den senaste tiden. Metoden kan hjälpa till att hitta fler kritiska defekter, lära sig nya system eller motivera testarna.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer