Visa utbildning.se som: Mobil

Projektledning

IHM Business School
Kort om utbildningen
17 veckor
59 900 SEK exkl. moms
   
Göteborg, Malmö, Stockholm
Projektledning

Kursbeskrivning

Aktivitetsplanering, ekonomi och det personliga ledarskapet

För dig som vill utveckla din förmåga att leda komplexa affärs- och verksamhetsprojekt. IHM Projektledning riktar sig till dig som vill utveckla din förmåga att planera, leda, styra och genomföra projekt i komplexa och dynamiska miljöer med både traditionella och agila metoder.

För att känna trygghet, självförtroende och snabbare kunna prestera i rollen som projektledare, får du möjlighet att utveckla både kunskaper och färdigheter i hur du gör arbetet i projektet mer förutsägbart och hanterbart för dig själv och projektmedlemmarna.

Du får också färdigheter i hur du gör för att ge projektet en inriktning och för att välja en lämplig projektplaneringsmetod, så att du kan leverera affärsnytta till projektets intressenter.

Projektledning handlar om hur du får människor att samverka och uppnå resultat tillsammans i en temporär organisation, där förutsättningarna varierar och förändras under projektets livscykel.

För att lära dig behärska projektets alla faser och de utmaningar som uppstår i ett komplext affärs-och verksamhetsprojekt, är färdigheter inom ledarskap, kommunikation, förhandling och konflikthantering i fokus på IHM Projektledning.

Innehållet kan även skräddarsys och utvecklas för företagsanpassat genomförande. 
STEFAN ANDERSSON
Viridis IT
Jag och två andra med samma synsätt hur man ska driva företag valde att dra igång Viridis IT. Vi har hela tiden följt de saker vi lärde oss på IHM, och det är ju egentligen inte några svåra saker. Hur man ska driva sina affärer, vilka kunder man ska välja, varumärkesbyggande och positionering osv. var saker jag lärde mig mycket om på IHM. Det har jag haft enormt stor nytta när vi byggt upp företaget. På IHM diskuterade och utbytte vi erfarenheter, såväl framgångar som misstag. För det har gått fantastiskt bra för oss.

 

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som har en examen från gymnasieskola eller motsvarande. Du bör ha några års arbetslivserfarenhet. Boka personligt möte för rådgivning.

Nivå och omfattning

Omfattning

IHMs projektledarutbildning löper över en termin och är förlagd till en eftermiddag/kväll per vecka. Utbildningen startar med teambuilding som löper över en helg. För mer detaljerad information om dagar och tider gör en intresseanmälan så berättar vi mer. 

Nivå

Certifikat IHM. Kan läsas som fristående certifikat eller som del av examen Marknadsekonom DIHM. Innehållet i utbildningen stödjer studier inför PMI och IPMA, men dessa certifieringar är fristående från examinationen i IHM Projektledning.

 

Tillval: IHM Mentor

För att få maximal utdelning av din utbildningssatsning kan du välja till en personlig mentor som hjälper dig att tackla dina utmaningar och säkertäller din personliga utveckling. IHM matchar dina behov med utbildade och erfarna mentorer.

Kursinnehåll

RESULTAT EFTER UTBILDNINGEN

  • Utbildningen ger dig kompetens att självständigt leda projekt med stöd av relevanta projektmetoder, både traditionella och agila, och de professionella normer som etablerats inom t ex IPMA & PMI.
  • Du lär dig att, utifrån uppdragsgivarens affärs- eller verksamhetsutmaning, skapa en relevant inriktning och omfattning av det arbete som ska göras inom projektets ram.
  • Du lär dig analysera och bedöma ett projekts genomförbarhet med hänsyn till affärsnytta och risk för projektets intressenter.
  • Du lär dig att, utifrån ett helhetsperspektiv på projektledning, analysera, bedöma och hantera komplexa företeelser, frågeställningar och situationer som uppkommer under ett projekts livscykel
  • Utbildningens läranderesultat ingår som tre delkvalifikationer på SeQF 6 nivå i studiegången mot Marknadsekonom DIHM.

Video

Upplägg

17 dagar med träffar en gång i veckan under en termin.

Investering

Utbildningsavgift: 59 900:-*
Anmälningsavgift: 2 500:-*
Litteratur ingår i utbildningspriset

* Vid privatfinansiering är priset inkl. moms. 
Vid företagsfinansiering är priset exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

Linda
(4)
Upplevelsebaserad pedagogik som gör lektionerna både roliga och nyttiga. Underbara lärare!
Filip
(4)
Hög klass på undervisningen, uppdelad mellan två lärare. Den ena är psykolog och lyfter därmed fram den aspekten. Den andre fokuserar mer på metodik kring projektledning. Båda har lång praktisk erfarenhet av projektledning. Lokalerna är fräscha och välutrustade med hjälpmedel som projektorer, tavlor etc. Övningar blandas med teori. Man ha...
Visa mer

IHM Business School

Mitt i näringslivet

Ju högre tempo som präglar förändringarna i vår omvärld, desto mer behövs IHM. Utveckling kräver utveckling, och på IHM Business School erbjuder vi affärsutbildningar för företag och individer som vill utvecklas och nå framgång. Vi erbjuder ett brett utbud av...


Läs mer om IHM Business School och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

IHM Business School

Norra Vallgatan 102
21121 Malmö

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 13 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Projektledning från IHM Business School, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar