Visa utbildning.se som: Mobil

Utbildning till specialist som underhållstekniker - möjlighet till EFNMS certifiering

Idhammar
Kort om utbildningen
12 dagar
39 500 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm, Södertälje

Kursbeskrivning

Utbildning till specialist som underhållstekniker har utvecklats tillsammans med Svenskt Underhåll för att motsvara EFNMS kravspecifikation för European Maintenance Technician Specialist, en certifiering giltig i 21 länder inom Europa. Kursens syfte är att skapa bättre förutsättningar för nyckelpersoner inom produktion och underhåll att utifrån sitt perspektiv bidra till utvecklingen av underhållsarbetet.

Kursdeltagaren utbildas i moderna koncept, metoder och tekniker inom underhållsområdet. Därigenom skapas nya möjligheter för deltagaren att i sin professionella roll, bidra till utvecklingen och implementeringen av underhållsstrategier.

Målgrupp

Ledning och personal inom produktion och underhåll.

Kursinnehåll

Block 1

Det första kursavsnittet avhandlar de grundläggande begreppen kring produktion, underhåll och driftsäkerhet. En viktig och central del av kursavsnittet är målen och den ekonomiska betydelsen av underhållsverksamheten. Begrepp som livstidskostnad, tillförlitlighet och driftsäkerhet förklaras och diskuteras. Vi fördjupar oss i avhjälpande och förebyggande underhåll, informationssystem för underhåll och hur ett sytematiskt underhållsarbete byggs.

Block 2

I det här avsnittet fokuserar vi på underhållsteknik, elteknik, elsäkerhet och automation. Vi avhandar såväl funktion som teknik- och komponentkännedom.  I blocket går vi även igenom vad riskbaserat underhåll (RCM) innebär samt materiallära och oförstörande provning.

Block 3 

Det här avsnittet fortsätter med underhållstekniska frågor runt tribologi och smörjning, kul- och rullager samt pneumatik. I den här delen går vi också igenom underhållsavtal, terminologi samt reservdels- och förrådshantering.

Block 4 

Kursens sista del avhandlar logisk felsökning, beredning och planering i underhållsarbetet samt Lean/TPM (Total Productive Maintenance). Vi fördjupar oss även i hur man bedriver förbättringsarbete.

EFNMS-certifiering: European Maintenance Technician Specialist

Kursen är designad för att motsvara EFNMS kravspecifikation för European Maintenance Technician Specialist. Tentamen kan avläggas efter genomförd kurs. Vid godkänd tentamen utfärdas ett kunskapsbevis som är till fördel både för deltagaren och deltagarens företag. Vissa självstudier utanför kursen krävs för att klara tentamen. Vi erbjuder professionellt stöd genom hela utbildningen fram till dagen för tentamen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Utbildning till specialist som underhållstekniker - möjlighet till EFNMS certifiering, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(4)
4 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(3)
3 av 5

Idhammar

Idhammar

Idhammar är ett ledande kunskapsföretag inom produktion, underhåll och Asset Management. Våra tjänster syftar till att utveckla våra kunders värdeskapande processer inom ramen för produktion, underhåll och Asset Management. Det gör vi genom utbildningar, konsulttjänster och resursförstärkning. Våra kompetenshöjande utbildningar...


Läs mer om Idhammar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Idhammar

Klarabergsviadukten 63
111 64 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(3,9)
Baseras på 98 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 593 recensioner.
Alla recensioner för arrangören