Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Distans - Motiverande Samtal (MI)

HumaNova
Kort om utbildningen
3 920 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Distansutbildning i Motiverande Samtal (MI)

Studera på distans var och när du vill med vår webbutbildning i Motiverande samtal (MI). Allt du behöver är en uppkoppling till internet samt en dator, surfplatta eller smart mobil.

Webbutbildningen motsvarar vår MI grundutbildning på 3-dagar. Den är framtagen av erfarna MI-instruktörer som även leder kurser med elever på plats i klassrummet. Webbutbildningen består av ljudklipp, texter och övningar. Det finns arbetsmallar till övningarna som du kan ladda ner och spara för att använda i ditt arbete med Motiverande samtal.

Motivation är nyckeln till förändring

För att förstå grunden till Motiverande samtal behöver vi först acceptera att människor har olika förutsättningar att nå förändring samt att vägen framåt kan se olika ut. MI handlar om att inspirera och motivera klienten att själv söka förändring. På så sätt startar en process där klienten är i fokus. Påtvingad eller utifrån initierad förändring ger sällan ett hållbart och långsiktigt resultat. Istället är det individens vilja till förändring som skapar hållbar förändring.

Bakgrunden till MI kommer från långvarig forskning och stor erfarenhet av missbrukarvård. Inom den klientgruppen kan viljan till förändring vara mycket låg. MI bygger på att klient och samtalsledare möts som jämlika parter där riktiga samtal och möten får utrymme. Långvariga och kliniska studier visar att förhållandet i samtalet ofta är avgörande för resultatet. William R Miller och Stephen Rollnick, psykologerna och upphovsmännen bakom Motiverande samtal, visade i sin forskning att det jämlika samarbetet är nyckeln till hållbar förändring.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Syftet

Syftet med kursen är att du kan studera var och när du vill. Efter genomförd utbildning ska du kunna använda samtalsmetoden i samtalsmetodens fyra centrala processer rådgivande och behandlande syfte:

  1. Engagera
  1. Fokusera
  1. Framkalla
  1. Planera för en förändring

Pris:

Pris:

Privat
4900 SEK inkl moms
Företag
4900 SEK exkl moms

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Distans - Motiverande Samtal (MI), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

HumaNova

HumaNova

HumaNova

På HumaNova har vi utbildningar både för dig som söker nya vägar i ditt yrkesliv och för dig som vill utvecklas som människa.  HumaNovas pedagogik bygger på ett öppet system utan dogmer. Vi arbetar upplevelsebaserat, vilket innebär att erfarenheter och...


Läs mer om HumaNova och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

HumaNova

Skeppsbron 32
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Distans - Motiverande Samtal (MI)!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 7 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar