Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad BodySense-terapeut

HumaNova
Kort om utbildningen
2 terminer
27 600 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Varje vår och höst - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Diplomerad BodySense-terapeut

Vad är BodySense?

BodySense är i grunden ett förhållningssätt kring beröring och medvetenhet. Metoden kan beskrivas som en grund för alla former av terapeutisk kontakt. Den syftar till att hjälpa klienten och terapeuten att komma i kontakt med den mest ursprungliga formen av beröring, den kontakt som finns mellan t ex förälder och barn.

BodySense är en beröringsmetod som stödjer kroppens självläkande förmåga, både fysiskt och psykiskt. Genom beröring, kommunikation och närvaro stärker BodySense samspelet mellan kropp och sinne. När kropp och medvetande är mer integrerat underlättas rörelse av känslomässig informationen och självläkningen kan ofta nå hela vägen. Metoden kan lösa upp fysiska blockeringar, påverkar ofta dissociation samt hjälper nervsystemet att självreglera.

BodySense är en mycket kraftfull metod i sig, men förhållningssättet stärker alla former av terapeutisk kontakt. Utbildningen är därmed en självständig utbildning men även en fortbildning för dig som redan arbetar terapeutiskt (fysiskt eller med t ex samtalsterapi).

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Målgrupp

Utbildningen är till för dig som vill bli Diplomerad BodySense-terapeut och använda dig av metoden yrkesmässigt eller privat. Samt för alla som är intresserade av trauma, psykosomatik eller bara vill växa och utvecklas för sin egen skull. Det är även en fördjupning för dig som redan arbetar terapeutiskt och vill utveckla din kompetens. Det är en lämplig fortbildning för alla former av kroppsterapeuter, samtalsterapeuter, psykologer/psykoterapeuter, coacher, personal inom vård och omsorg samt för lärare i och utövare av t ex yoga, dans, rörelse, meditation, mindfulness etc.

Pris:

Pris

Privat
34 500 inkl. moms

Företag
34 500 exkl. moms

Upplägg

Utbildningens upplägg

Utbildningen består av 10 moduler – heldagar fredag-söndag.

Undervisningen är upplevelsebaserad och kunskapen förmedlas främst via praktiska övningar, såsom andnings- och rörelsepedagogik, kroppsläsning etc. Övningsbehandlingar och demonstrationer är en stor del av utbildningen och utförs liggande på bänk med kläder på.

Diskussioner och erfarenhetsdelning i gruppen är också en viktig del för att processa och integrera kunskap.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad BodySense-terapeut, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

HumaNova

HumaNova

HumaNova

På HumaNova har vi utbildningar både för dig som söker nya vägar i ditt yrkesliv och för dig som vill utvecklas som människa.  HumaNovas pedagogik bygger på ett öppet system utan dogmer. Vi arbetar upplevelsebaserat, vilket innebär att erfarenheter och...


Läs mer om HumaNova och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

HumaNova

Skeppsbron 32
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad BodySense-terapeut från HumaNova, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad BodySense-terapeut!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 13 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar