Visar 1-25 av 114 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 114 träffar
1
2
3
4
5

Mer om personlig utveckling

Hur ser din personliga utveckling ut i dag? Förväntningarna på dig kan vara höga både på jobbet och på hemmaplan, och många förväntas idag vara övermänskliga. Alla har vi något som vi vill förbättra i våra liv, men vi vet kanske inte alltid hur vi ska komma vidare för att faktiskt förändra vår tillvaro. När du går en kurs i personlig utveckling får du lära dig att sätt upp mål och verkligen fundera på hur du vill leva ditt liv. Med en handlingsplan och ökad självkännedom kan du förbättra din personliga utveckling, nå dina mål och hitta rätt balans i livet.

Mindfulness

Mindfulness ingår ofta i kurser i personlig utveckling. Grundpelarna i mindfulness handlar om att hantera stress, oro och ångest. Fokus ligger istället på att förbättra din självkänsla, närvaro och medvetenhet. Du får nya verktyg för att kunna hantera din vardag, som exempelvis rör ditt förhållningssätt till tankar, känslor och vanemönster.

Personligt ledarskap

Ledarskap betyder många gånger att du har mycket ansvar, vilket kan vara en stor stressfaktor. I personligt ledarskap ingår också personlig utveckling, då du lär dig att hantera jobbiga och utmananade situationer på din arbetsplats.

Läs mer om personligt ledarskap här!

Varför bör man gå en kurs i personlig utveckling?

En kurs i personlig utveckling kan ge dig bättre självförtroende och utveckla dina relationer. Du får kontroll över ditt liv både på hemmaplan och arbetsplatsen och kan förbättra ditt liv, stort som smått. Alla människor har någon gång upplevt stress och känt att de är otillräckliga, men med dessa kurser kan du uppnå ett mer stabilt liv och få god självkännedom.

Vem är den här typen av utbildning till för?

Den här typen av utbildning är till för dig som upplever att du vill få ut mer av ditt liv, både på ett professionellt och privat plan.

Olika typer av utbildningar

  • Personlig utveckling
  • Mindfulness
  • Coachutbildning
  • Personligt ledarskap


Vanligt innehåll för kurs i personlig utveckling

  • Öka självförtroende
  • Medvetna val
  • Hantera stress
  • Balans i livet
  • Personlig handlingsplan
  • Verktyg för positiv utveckling


Ett vanligt upplägg

Plats: En kurs i personlig utveckling är antingen öppen eller företagsanpassad. Det betyder att kurserna sker på plats hos utbildaren eller är anpassad på ert företag. Det finns även kurser som går att läsa på distans och då du kan läsa utbildningen på valfri plats.

Format: En utbildning varvas ofta med både konkreta övningar och teori.

Tid: Längden på en utbildning kan variera. De kan vara mellan en dag till en vecka beroende på omfattning. Vissa kurser går att läsa på distans genom e-learning och då kan du läsa dem i din egen takt.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Aila Mattila berättar om hur det...

Aila Mattila från Enköping har läst den ettåriga utbildningen Diplomerad Äldrepedagog hos Expressa Utbildningscenter. Hon arbetar idag som aktivitetsansvarig på ett särskilt boende, och stortrivs.

Läs mer
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer