Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Bli den du är - ett år i personlig utveckling

HumaNova
Kort om utbildningen
1 år
23 500 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: Hösten och våren - Göteborg
Göteborg, Lund, Stockholm
Svenska
Kommande starter
Göteborg
23 500 SEK
Hösten och våren

Kursbeskrivning

Bli den du är – en upplevelsebaserad utbildning för personlig utveckling

Välkommen till en utbildning för hjärtat, hjärnan och själen. Bli den du är vänder sig till dig som söker meningsfullhet i din tillvaro och som strävar efter balans och harmoni i det dagliga livet. Den här utbildningen är för dig som vill växa såväl personligt som professionellt. Det är även en grundutbildning för dig som vill bli coach, samtalsterapeut eller organisationskonsult.

Under utbildningen utforskar du vad som innerst inne är viktigt och meningsfullt för dig och du lär dig ta än mer ansvar, välja och agera i linje med det liv du innerst inne vill leva privat och professionellt.

HumaNovas grundutbildning i integrativ psykosyntes bygger på ett upplevelsebaserat lärande – inifrån och ut. Utbildningen ger dig därmed personliga upplevelser och insikter som gör att du bättre förstår både dig själv och andra. 

Under utbildningen kommer i kontakt med många olika teorier, metoder och övningar för din egen utveckling. Du blir mer medveten om hur dina livserfarenheter format dig och vilka personliga och relationella psykologiska livsmönster du använder idag. Detta så du mer medvetet kan välja hur du vill gå vidare och vara mot dig själv och andra i resten av ditt liv.

Denna erfarenhet ligger sedan till grund för det arbete du så småningom gör tillsammans med andra om du väljer att läsa vidare och bidra till andras utveckling.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

HumaNovas grundutbildning i psykosyntes vänder sig till dig som är intresserad av viktiga livsfrågor och personlig utveckling. Utbildningen ställer krav på personlig mognad, lämplighet, intresse och motivation.

När du har ansökt till 'Bli den du' kallas du till en personlig antagningsintervju.

Vad krävs för att bli godkänd?

 • fått godkänt på de skriftliga arbetsuppgifter som hör till utbildningen
 • genomfört minst 20 sessioner individuell samtalsterapi hos en Diplomerad Samtalsterapeut
 • Varit närvarande minst 90% av den schemalagda tiden och på studiegruppsträffarna
 • fått godkänt på utbildningens skriftliga inlämningsuppgifter

Syftet

Utbildningen syftar till att ge dig redskap och insikter som gör att du bättre förstår dig själv och andra. Under utbildningen lär du dig att aktivt ta ansvar för ditt liv och göra val som ligger i linje med vad du innerst inne vill. Du får redskap till att förbättra både dina personliga och arbetsmässiga relationer samt öka dina kunskaper kring frågor som rör livets mening och syfte. Utifrån en insikt om din egen betydelse i världen och hela den potential du besitter, kan du lättare välja arbets- och förhållningssätt som uttrycker vem du är.

Pris:

Pris

Privat
23 500 SEK/termin inkl. moms

Företag
23 500 SEK/termin exkl. moms

Obs! Vid anmälan och betalning före den 17 november respektive den 17 maj, ges 10% rabatt på första terminsavgiften.

Utbildningens innehåll

 • Grupp- och processteori, utvecklingspsykologi
  Utbildningen inleds med två dagar i följd då du lär känna dina kurskamrater på djupet. Du får också stifta bekantskap med psykosyntesens metoder för personlig utveckling.
 • Utvecklingspsykologi
  Vi lär oss om barnets utvecklingsfaser och ägnar oss åt arbete med barndomen och det undermedvetna.
 • Psykosyntes – teori och metodik
  Vi bekantar oss med våra delpersonligheter. Det hjälper oss att förstå vad som driver oss i olika situationer. Vi identifierar ”jaget” och stärker dess position.
  Vi arbetar med utvecklingen av viljan, som intar en central position i psykosyntesen.
 • Psykoterapeutisk integrativ teori och metodik
  Vi arbetar med identifikation och acceptans av delpersonligheter.
 • Grupp- och processteori
  Många av våra problem härrör från vår nuvarande sociala eller mänskliga situation. Vi lär oss om relationens betydelse, om gruppinflytandets påverkan på individen, om tillit och gränssättning och vi arbetar med att förstå hur vi förhåller oss i våra relationer.
 • Transpersonell psykologi – teori och metodik
  Vi lär oss om transpersonella aspekter och transpersonella kvalitéer.
 • Kognitiv teori och metodik
  Vi lär oss och tränar oss i medveten närvaro – Mindfulness.

Utbildningens omfattning

Utbildningen är upplagd som en deltidsutbildning. Tanken är att du ska kunna arbeta samtidigt som du går utbildningen. Det är dock viktigt att du inser att allt arbete som har med mänsklig utveckling att göra kräver tid och engagemang.

Den schemalagda utbildningstiden uppgår till ca 20 utbildningstillfällen. Utöver detta ska de mindre studiegrupperna träffas minst 13 gånger under året. Minst 20 timmar individuell terapi (ingår ej i kursavgiften). Individuellt hemarbete med olika övningar och skriftliga uppgifter tillkommer också.

I Stockholm har du möjlighet att välja mellan att studera på kvällstid, helgtid alternativt på dagtid. I Göteborg och Lund är undervisningen förlagd på kvällstid (kl 16-21).

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Bli den du är - ett år i personlig utveckling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

Therése Grane
(4)
Jag valde att gå denna kursen för min egen skull. För att få en större förståelse för mig själv och se hur det jag varit med om påverkade mig på ett negativt sätt, beroende på hur jag valde att se på det. Att bli mer medveten om mina tankar och förstå hur illa de har gjort mig och hur mycket jag trott på och identifierat mig med dem.. Tacksa...
Visa mer
Jami
(5)
Kursen och året är verkligen omtumlande, förvirrande och fantastiskt. Om du har en öppen inställning, villig att göra lite udda, men otroligt givande praktiska moment så är detta för dig! Om du känner att du står inför ett vägskäl och vill ha förändring i ditt liv, då är HumaNova för dig! Du kommer inte fatta allt i början, men efter året slut s...
Visa mer
Helena W
(5)
Liv och Pekka är fantastiska lärare som gjorde första året på Humanovas "Bli den du är" till en fantastisk inre resa. Önskar att alla fick uppleva denna utbildning och dessa otroliga lärare.

HumaNova

HumaNova

HumaNova

På HumaNova har vi utbildningar både för dig som söker nya vägar i ditt yrkesliv och för dig som vill utvecklas som människa.  HumaNovas pedagogik bygger på ett öppet system utan dogmer. Vi arbetar upplevelsebaserat, vilket innebär att erfarenheter och...


Läs mer om HumaNova och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

HumaNova

Skeppsbron 32
111 30 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Bli den du är - ett år i personlig utveckling från HumaNova, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 13 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar