Indirekt Ledarskap

Längd
4 dagar
Pris
18 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
4 dagar
Pris
18 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 18 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Indirekt Ledarskap (IL) - en utbildning för dig som vill utveckla ditt strategiska ledarskap, och få ökad förståelse för hur du som indirekt ledare påverkar organisationen. Utbildning ger dig verktyg för HUR man gör för att nå ända ut i organisationen, samt uppnå både bättre organisatoriskt resultat och högre arbetstillfredsställelse.

IL är Försvarshögskolans koncept för ledare som befinner sig på högre organisatorisk nivå, det vill säga där ledaren har en eller flera organisatoriska nivåer mellan sig och medarbetarna. Indirekt ledarskap handlar om att påverka organisationen via; andra chefer, som lednings-grupp eller som stabsfunktion. IL fokuserar på hur du leder genom andra.

Utbildningen ger förståelse för modellen Indirekt Ledarskap och hur du som indirekt ledare kan utveckla medarbetare och organisationen. Det indirekta ledarskapet skiljer sig på flera sätt från det direkta ledarskapet. Förutom det rent fysiska avståndet till medarbetare, handlar det också om att kunna hantera olika parallella tidsskalor, att i ena stunden fatta snabba beslut och i nästa kunna tänka strategiskt och fatta långsiktiga beslut.

Under utbildningen ges möjlighet att analysera, reflektera och diskutera kring det egna indirekta ledarskapet. Du får tillgång till verktyg som hjälper dig att säkerställa att vision, mål och budskap når hela vägen fram i organisationen på ett sätt som skapar tillit till ledningen och engagemang hos medarbetarna. Du får också̊ möjlighet att fördjupa dig i moralisk stress och destruktivt ledarskap.

Under tiden mellan del 1 och 2 kommer du på hemmaplan undersöka hur ditt indirekta ledarskap uppfattas inom olika områden. Detta sker genom en kartläggning IL 180 där 6 – 10 respondenter ger sin bild av hur de upplever ditt indirekta ledarskap, samtidigt som du gör en självskattning. Innan vi skiljs åt dag 4 så kommer du ha utarbetat en individuell utvecklingsplan/handlingsplan.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 augusti, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Plats:

Göteborg

Kursdatum:

Höstens datum:

19-20 augusti
Dag 1 kl: 9.00 – 17.00                    
Dag 2 kl: 08.30 – 17:00                  

13-14 november
DAg 3 kl: 9.00 - 17.00
Dag 4 kl: 08.30-17.00

Målgrupp

Chefer och ledare verksamma på högre organisatoriska nivåer. Du har erfarenhet av att leda via andra chefer, det vill säga ha minst två organisatoriska nivåer under sig. Utbildningen är också lämplig för nyckelpersoner såsom personer som HR, projektledare, ekonomichefer, verksamhetsutvecklare etc.


Investering

Pris
18 500: - exkl. moms

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Indirekt Ledarskap, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
05 feb 2024

Stort tack för en mycket givande och lärorik utbildning. Kommer varmt rekommendera den till andra.

5/5
Kursdeltagare
05 feb 2024

Tack för en riktigt bra utbildning. Hoppas vi ses i något sammanhang framöver!

5/5
Kursdeltagare
05 feb 2024

Rekommenderar !

Human Resource AB

Human Resouce AB

Seniora organisationskonsulter med lång erfarenhet inom ledarskap, medarbetarskap, coaching och organisationsutveckling.Doktorsavhandling inom ämnen ”Coaching och Ledarskap”Coachcertifierade konsulter på PCC- samt ACC-nivåMångårig erfarenhet att arbeta med privat och offentliga organisationer Human Resource AB startades 1983 av fil. doktor Tina Eriksson och funnits...

Läs mer om Human Resource AB och visa alla utbildningar.

Highlights